La Curva RCDE nega a través d’un comunicat oficial que les pancartes tinguessin com a objectiu fer apologia de la violència i acusa el FC Barcelona i la premsa de voler fer mal a l’Espanyol

La Curva RCDE no ha fet un pas enrere i, a través d’un comunicat, ha manifestat que les pancartes no volien “fer apologia de la violència”, sinó que “alguns mitjans de comunicació ho pretenen fer veure a l’opinió pública de manera manifestament malintencionada”.

Segons explica la Curva RCDE al seu comunicat, l’objectiu de les pancartes era reivindicar-se “en resposta a la ferotge campanya mediàtica duta a terme tant per mitjans de comunicació afins al FC Barcelona, com per l’entitat de manera directa, a través dels seus futbolistes i cos tècnic”, als qui acusa de “menyscabar la dignitat moral i el bon nom del club i de desprestigiar el bon nom de l’afició del RCD Espanyol”. 

Per últim, la Curva RCDE vol recordar que “rebutja qualsevol tipus de violència tant dins com fora de l’estadi i la seva única finalitat és la d’animar al RCD Espanyol” creant l’ambient d’animació adequat.

Explicació de les pancartes

El comunicat de la Curva RCDE també explica el significat de cada pancarta. La de “Shakira és de tots” va referida a que la cantant colombiana té fotografies amb Raúl Tamudo i Zinedine Zidane com a simpatitzant dels dos equips i, per tant, és de més equips que no només del FC Barcelona.

Sobre la de “Pau, el teu peu ens mostra el camí” diu que només es pretenia fer un paral·lelisme amb l’altra pancarta exhibida al Santiago Bernabéu fa uns anys “Mou, el teu dit ens mostra el camí” i animar el seu jugador, Pau López, de qui recorda que alguns mitjans de comunicació el volien “fer passar com a un jugador violent”.