La família Pujol contra la UDEF

0
Policia Nacional contra la família Pujol - Diari Catala
Agents de la UDEF
Policia Nacional contra la família Pujol - Diari Catala
Agents de la UDEF

La Udef llança una operació contra la família Pujol amb nombrosos registres

Uns 200 agents de la Policia Nacional participen des de primera hora d’aquest dimarts en una operació de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) contra la família Pujol que inclou un total de 14 registres, 12 d’ells a Catalunya i dos a Madrid.

Segons han informat a Europa Press fonts de la recerca, s’estan registrant empreses i habitatges, entre elles les de Jordi Pujol Ferrusola i els seus germans Pere i Josep. Els agents s’han personat també a casa del seu pare, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley, a la recerca del seu fill major, que es trobava allà, perquè presenciés els registres. Precisament, l’advocat de la família Pujol, Cristóbal Martell, ha arribat al domicili de l’expresident.

L’operació ha inclòs registres a la casa de l’empresari i vicepresident segon del Barça Carles Vilarrubí, segons han informat fonts de la recerca.

A més, a Madrid s’ha registrat la seu de l’empresa Isolux i la casa de Luis del Sol, segons les mateixes fonts.

Les fonts han precisat que en aquesta ocasió no estan previstes detencions però sí imputació de delictes de corrupció, en concret blanqueig de capitals, delicte fiscal, estafa i contra el patrimoni de l’Estat.

L’operació s’ha produït a partir que la Policia Nacional hagi rebut per fi la comissió rogatòria procedent d’Andorra que ha llançat nombrosa informació sobre els moviments de diners de la família Pujol.

La recerca contra la família Pujol porta ja tres anys en marxa. L’operació està a càrrec de la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, dirigit per José de la Mata, que dirigeix des de 2012 la recerca contra Jordi Pujol Ferrusola i la seva exesposa, Mercè Gironés.