La FIFA sanciona càntics racistes | Diari Català
La FIFA sanciona càntics racistes | FOTO: Europa Press

Les federacions de l’Argentina, Xile i Uruguai han estat sancionades per la FIFA en motiu de càntics racistes

Les federacions de futbol d’Argentina, Xile, Hondures, Mèxic, Perú i Uruguai han estat sancionades pels càntics racistes, insultants i discriminatoris en els partits de classificació per al Mundial de 2018, segons ha anunciat aquest dimecres la Federació Internacional (FIFA) en un comunicat.

Després d’analitzar l’acta del partit i les proves del sistema de vigilància antidiscriminació que s’ha implantat en els partits de classificació, la FIFA ha informat que ha iniciat procediments disciplinaris contra aquestes federacions d’Argentina, Xile, Hondures, Mèxic, Perú i Uruguai.

A les d’Argentina, Mèxic, Perú i Uruguai se’ls han imposat multes de 20.000 francs suïssos (18.270 euros) per incidents en un sol partit, mentre que Xile ha rebut una sanció de 70.000 francs suïssos (64.000 euros) per quatre casos en diferents partits, però relacionats amb conductes antiesportives perpetrades per seguidors.

D’altra banda, FIFA ha indicat que segueix obert el procediment contra la Federació d’Hondures pels suposats càntics homòfobs dels seus seguidors.