La Fiscalia d’Ankara confirma 102 morts

0
Atemptat a Turquia
EP: STRINGER TURKEY / REUTERS
Atemptat a Turquia
EP: STRINGER TURKEY / REUTERS

Pel doble atemptat de dissabte

La Fiscalia d’Ankara ha elevat a 102 la xifra oficial de morts pel doble atemptat perpetrat dissabte passat a la capital contra una manifestació. Fins ara, i tot i les informacions facilitades per diverses fonts, el Govern mantenia en 97 els morts.

L’atemptat va ser executat unes hores abans d’una marxa per la pau a Turquia convocada per diversos sindicats i organitzacions de la societat civil. La potència de les explosions va deixar centenars de ferits als voltants de la principal estació d’Ankara.

La Fiscalia ha confirmat aquest divendres en un comunicat que 102 persones han perdut la vida fins ara. D’elles, 101 ja han estat identificades, segons la nota, recollida per l’agència de notícies oficial Anatòlia.

Les forces de seguretat turques han detingut 13 persones per la seva presumpta vinculació amb l’atemptat, que no ha estat reivindicat per cap organització terrorista. L’executiu ha assenyalat a Estat Islàmic com a principal sospitós, tot i que el primer ministre, Ahmet Davutoglu, ha suggerit la implicació de dos grups, inclosos els rebels kurds.