El fiscal demanarà presó permanent pel crim de la nena de 17 mesos

0
Josu Izaguirre - diari catala
Josu Izaguirre

El fiscal en cap d’Àlaba, Josu Izaguirre, anuncia que fins l’informe d’autòpsia no es determinaran els abusos sexuals

 

El fiscal en cap d’Àlaba, Josu Izaguirre, ha assegurat avui que no hi ha “cap altra opció” que demanar presó permanent revisable per l’autor del crim de la nena de 17 mesos, que va morir el dimarts passat al ser llençada per la finestra el dilluns a la matinada des d’un primer pis a Vitoria. A més, ha assenyalat que s’haurà d’esperar a l’informe final de l’autòpsia per determinar si la víctima va ser objecte d’abusos sexuals o no.

En una entrevista concedida a Radio Vitoria, el fiscal Izagirre ha destacat que el Codi Penal “és clar” respecte als assassinats de persones menors de 16 anys: “comporta necessàriament la presó permanent revisable, per la qual cosa no és una opció per part de la Fiscalia ni de ningú”.

“Estem investigant les circumstàncies i, quan arribem a una conclusió, és quan podrem afirmar si ens trobem davant un cas de violència masclista o no, i si ens trobem davant d’altres fets delictius com l’agressió sexual“, ha afegit el fiscal en cap d’Àlaba, que també ha emplaçat a ser “extremadament prudents perquè estem a l’inici de la investigació”.