La Fiscalia examinarà l’elecció del Mundial 2006

0
Mundial de Futbol de l'any 2006
Mundial de Futbol de l'any 2006
Mundial de Futbol de l'any 2006
Mundial de Futbol de l’any 2006

Hauria usat un fons de diners de 6,7 milions per comprar vots

El fiscal de la població alemanya de Frankfurt examinarà les al·legacions de suborn en l’elecció d’Alemanya com a seu del Mundial de Futbol de l’any 2006 per decidir si obre o no una investigació.

Divendres passat, la revista ‘Der Spiegel’ va suggerir que el Comitè Organitzador de la cita hauria usat un fons de diners de 6,7 milions per comprar vots en el si de la FIFA per sortir elegida. La quantitat hauria estat prestada per l’aleshores director executiu d’adidas, Robert Louis-Dreyfus, segons la publicació.

 “Hem iniciat un procés de seguiment”, ha confirmat Nadja Niesen, portaveu de l’oficina de la Fiscalia de Frankfurt. Aquest procés és el que ha de decidir si cal una investigació per aclarir l’assumpte.

El cas ha esquitxat els noms de Franz Beckenbauer, llavors màxim responsable del Comitè Organitzador, i Wolfgang Niersbach, actual president de l’Associació Alemanya de Futbol (DFB) i que era en aquell moment el vicepresident del comitè, tot i que tots dos i la mateixa DFB han desmentit amb vehemència aquestes acusacions.

De totes maneres, la federació ha anunciat divendres passat que està investigant un pagament de 6,7 milions d’euros fet pel Comitè Organitzador del Mundial 2006 a la FIFA que no s’hauria usat d’acord al que preveu, i ha aclarit, tot i això, que no ha trobat indicis d’irregularitats en el procés per guanyar el dret a organitzar el Mundial 2006.

Per la seva banda, el comitè organitzador ha dit que està investigant com es va usar el pagament fet el 2005 en l’òrgan rector del futbol mundial per al seu programa cultural.