La Fiscalia exculpa Leo Messi

0
L'argentí no haurà de seure a la banqueta d'acusats, però sí serà testimoni
El crack del Barça, exculpat de frau fiscal.
L'argentí no haurà de seure a la banqueta d'acusats, però sí serà testimoni
El crack del Barça, exculpat de frau fiscal.

L’argentí, tot i això, haurà de declarar com a testimoni, ja que el judici segueix el seu curs contra el pare del futbolista, per al que es demana any i mig de presó

Redacció/Agències. La Fiscalia de Barcelona ha decidit no acusar el jugador del FC Barcelona Leo Messi de frau fiscal en la gestió dels seus drets d’imatge però sí al seu pare, Jorge Horacio Messi, per a qui demana any i mig de presó per tres delictes contra la Hisenda Pública amb l’IRPF de 2007, 2008 i 2009 per un total de 4 milions d’euros.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia conclou que, per la seva edat i per la seva vinculació amb el seu pare, era aquest qui tutelava els seus interessos econòmics i portava “el control de les obligacions tributàries”. La Fiscalia sosté que Jorge Horacio Messi va iniciar el “mecanisme defraudatori” quan el futbolista era menor d’edat i que després de 2005, quan el davanter va complir 18 anys, “va ser qui va seguir adoptant totes les decisions relatives a l’explotació econòmica” dels drets d’imatge del seu fill.

En aquest sentit, recorda la Fiscalia que els inspectors de l’Agència Tributària que van declarar com a testimonis van manifestar que, segons havien observat durant els dos anys en què es van perllongar les seves investigacions, “el coneixement de l’entramat societari i dels seus efectes en l’ordre tributari el tenia el pare del jugador, però no aquest últim, que no s’hauria assabentat de res al respecte “.

“No resulta acreditat que el seu desconeixement fos intencionat o buscat de propòsit per defraudar la Hisenda Pública”, que sí que ha demanat que se citi al jugador en el judici com a testimoni; tot i així, falta encara saber si l’escrit d’acusació de l’Advocacia de l’Estat demana que Messi vagi a judici com a acusat, cosa que sembla que serà així. Aquesta institució, que defensa els drets d’Hisenda, també ha presentat el seu escrit d’acusació contra l’argentí al jutjat de Gavà que porta el cas.