La fractura de Podem El Prat arriba al Ple de l’Ajuntament

0
Sandra Daza, líder de Se Puede El Prat, durant un míting abans de les eleccions | Foto: Facebook

 

El fins ara número dos de Se Puede El Prat acusa Sandra Daza, la líder de Podem al municipi, de “posar el grup municipal en mans d’ICV”

 

Els que són propers a la formació de Podem a Catalunya, i en especial al Baix Llobregat, saben que, des dels seus inicis, l’agrupació de Podem a El Prat de Llobregat ha estat un polvorí. El darrer episodi es viurà aquest dimecres al Ple municipal. Aquest grup, que va obtindré dos regidors a les pasades eleccions municipals de maig, sembla que es quedarà amb un. Segons ha sabut Diari Català, aquest dimecres s’aprova una resolució on Se Puede El Prat (el nom amb el que es va presentar a les municipals) vol que José López, el número dos de la llista que va encapçalar l’altre regidora del grup, Sandra Daza, sigui expulsat del grup municipal ‘morat’ per formar part dels no-adscrits.

Segons han explicat diverses fonts a Diari Català, el divorci entre Daza i López es va produir fa setmanes, quan en una de les assemblees del partit, Daza va anunciar que havia presentat una denúncia contra José López per amenaces. Durant l’assemblea, segons expliquen aquestes fonts, es van fer acusacions sobre López que el seu entorn assegura no són certes.

El mateix José López ha volgut parlar amb Diari Català per manifestar la seva sorpresa davant la resolució d’urgència que es debat al Ple de l’Ajuntament del Prat: “en cap moment vaig ser informat del contingut dels escrits que motiven la meva expulsió de l’Ajuntament”, denuncia López que diu trobar-se “en una situació d’indefensió total” i acusa el consistori del Prat de no haver-li ofert ni la informació ni el dret a al·legació. “Han obviat el meu dret a defensa, a aportar qualsevol prova o a, simplement, sentir la meva versió de la situació”.

Preguntat pel perquè de tot plegat, López creu que el que esta ocorreguent és “un transfuguisme de facto” de Sandra Daza, la líder de Podem al municipi cap a ICV, que governa a El Prat amb Lluís Tejedor com alcalde des de fa més de 30 anys. “En comptes de passar-se ella a ICV, m’expulsa a mi del grup i el posa en mans d’Iniciativa”, comenta López. Segons han apuntat algunes fonts a Diari Català, l’Ajuntament del Prat -que és governat en coalició entre ICV i PSC- pensa mantenir l’assignació econòmica a Se Puede El Prat per raó de dos regidors, malgrat a partir de la votació d’aquesta resolució al Ple quedi amb un. Sandra Daza ha negat categòricament a aquest diari que aquesta informació sigui certa.

De la resta d’informacions, Se Puede El Prat es defensa per mitjà d’una nota de premsa que signa la mateixa Sandra Daza afirmant que la decissió de demanar la dimissió de José López va ser presa per aprovació unànime de l’assemblea. També afirmen a Se Puede que “José López no ha donat resposta a aquesta petició”. D’aquesta manera, el grup sorgit de Podem El Prat ha arribat a la decisió que es concretará al Ple d’aquest dimecres, i José López passarà a ser l’únic membre no-adscrit de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Compartir
Article anteriorPorsche 911 R, l’esperança atmosfèrica
Article següentCaicedo vestirà de blanc-i-blau fins al 2019
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]