La Fundació Tàpies tanca per canvi d’exposicions

0
Fundació Tàpies | Diari Català
Foto: Fundació Tàpies

Dimarts 19 de gener la Fundació reobrirà amb una exposició sobre la internacionalització de la figura de Tàpies

La Fundació Tàpies ha tancat fins al dimarts 19 de gener a causa de canvis en les exposicions vigents, ha informat la institució liderada per Carles Guerra aquest dilluns en el seu compte de Twitter.

A partir de dimarts de la setmana que ve, la fundació mostrarà una exposició sobre la internacionalització de la figura de Tàpies, que va ser clau en la dècada de 1955 i 1965.

Coincidint amb l’exposició dels fons de Les Abattoirs de Toulouse(França) amb obres de les col·leccions Anthony Denney i Daniel Cordier (1947-1965), la fundació aprofundirà en el moment en què la imatge pública de Tàpies va adquirir una categoria icònica que el connectava amb l’expressionisme abstracte.

En la projecció de la seva obra va destacar el paper que van jugar la galerista novaiorquesa Martha Jackson, amb la qual Tàpies va començar a exposar a final del 1953, i el tàndem format amb el crític d’art Michel Tapié, exponent teòric de l’informalisme.

A partir del 27 de gener, la Fundació mostrarà 60 obres procedents de Les Abattoirs de Toulouse, que conformen el gruix del llegat de les esmentades col·leccions, totes dues testimonis de l’emergència de l”art informel’ de finals dels 40 i la seva ràpida comercialització amb obres de Fontana, Burri, Falkenstein, Brown i Coetzee.