La Generalitat a Mèxic pels escacs

0
La generalitat a Mèxic - Diari Català
Fundació Kasparov d’Iberoamèrica
La generalitat a Mèxic - Diari Català
Fundació Kasparov d’Iberoamèrica

Dins d’un seminari de la Fundació Kasparov d’Iberoamèrica

La Generalitat a Mèxic ha explicat el projecte “Escacs a l’escola”, en el marc del tercer seminari de capacitació i certificació per a professors d’escacs organitzat per la Fundació Kasparov d’Iberoamèrica, que ha tingut lloc del 18 al 28 d’octubre en quatre ciutats diferents del país: Coatzacoalcos, Córdoba, Oaxaca i Ciutat de Mèxic. Les jornades, sota el títol “Els escacs com a eina pedagògica”, han comptat amb més de 2.000 participants.

Concretament, la mestra i membre de l’equip de coordinació del projecte “Escacs a l’Escola”, Marta Amigó, ha participat com a ponent en els seminaris, en què ha donat a conèixer aquesta experiència. Tal com ha exposat, l’objectiu del projecte és introduir els escacs com a eina educativa en horari lectiu a partir de primer de primària per tal de reforçar habilitats mentals, valors i hàbits que ajudin al desenvolupament integral dels infants. El projecte s’està duent a terme des de fa quatre cursos escolars a Catalunya i, a banda del Departament d’Ensenyament, també hi participen la Federació Catalana d’Escacs, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

Pel que fa a els jornades formatives de la Fundació Kasparov, el propòsit ha estat és donar a conèixer a mestres d’escola, jugadors d’escacs i pares les múltiples vessants i possibilitats educatives que ofereix el joc dels escacs, amb especial èmfasi en la seva utilització com a eina educativa a les escoles. S’han realitzat un total de cinc seminaris amb una durada de dos dies cadascun, que han comptat amb dotze ponents d’àmplia experiència en aquest àmbit procedents de diferents països, coordinats pel periodista Leontxo Garcia i el Gran Mestre d’escacs català Miquel Illescas.