El conseller de Justicia, Carles Mundó, retreu al ministre Català que “ha ficat la pota” al portar la Conselleria d’Exteriors al TC

 

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha mantingut una trobada aquest divendres a Barcelona amb el ministre del ram, Rafael Catalá, a qui li ha dit que el Govern “ha ficat la pota” a l’impugnar la Conselleria d’Exteriors i portar-la al Tribunal Constitucional (TC).

Mundó ha dit que no té sentit portar al TC un departament “per una qüestió purament organitzativa de com ha de desenvolupar les seves competències”. Mundó considera que “no es poden utilitzar els tribunals per resoldre el que els governs no són capaços de resoldre políticament”.

Després de preguntar-li per la impossibilitat que les proves d’accés a l’advocacia es facin en català, Mundó ha explicat que el ministre ha dit en el dinar que han mantingut aquest divendres que la seva voluntat és que es puguin fer en les llengües cooficials pròximament.

“Esperem que es passi de les paraules als fets”, ha insistit el conseller, que ha recordat que la Generalitat ha ofert mitjans per facilitar que els exàmens es fessin també en català.