La plataforma audiovisual narrarà en Català diversos llargmetratges

La Generalitat ha col·laborat en el doblatge de les primeres pel·lícules en català per a la plataforma de continguts audiovisuals Netflix, a través de la distribuïdora DeAPlaneta. Les vuit pel·lícules doblades, ara per ara, s’han doblat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

DeAPlaneta és la primera distribuïdora que ha incorporat pel·lícules amb l’opció d’àudio i subtítols en català per a les següents produccions: Planet 51′, ‘Mata‘ls suaument’, ‘El secret dels germans Grimm’, ‘Sky Capitain’, ‘El Pianista’, ‘Un pont a Terabithia’, ‘Diari d’una mainadera’, i ‘El talp’.

Actualment, es pot accedir a pel·lícules doblades o subtitulades al Català a Yomvi, Filmin, Apple TV, i des del mes de gener, també a Netflix. La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat promou el coneixement de les accions a favor del cinema en català a través dels seus comptes en Facebook, Twitter i el web ‘Cinema en català’.