La Generalitat planteja el tancament de 20 aules de P3 al Baix Llobregat

0

Comunitat educativa i sindicats es mobilitzen per evitar la reducció de grups de P3 pensada per la Generalitat pel curs 2016-2017

 

Comissions Obreres (CCOO) en la seva sectorial d’educació ha iniciat una campanya per mirar d’aturar una de les darreres iniciatives conegudes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Segons informen des d’aquest sindicat, la Generalitat es planteja la reducció de 21 grups de P3 al Baix Llobregat per al proper curs, el 2016-2017.

La Generalitat justifica aquesta mesura en la baixa natalitat i en les famílies immigrades que tornen al seu país. Per a CCOO, això no pot valdre com justificació, ja que entenen que “els criteris en que es basen són els economicistes davant de qualsevol criteri pedagògic, social i educatiu”.

Sant Boi, Cornellà, Sant Feliu, Esplugues i Esparraguera estarien entre els municipis afectats

El sindicat entén que precisament aquesta situació –baixa natalitat i famílies que tornen al seu país d’origen- “pot ser una oportunitat” de millora del sistema educatiu. A més, consideren que “existeixen altres mesures” que podrien evitar el tancament d’aquestes aules de P3. Segons calculen, la mesura pensada per Ensenyament posa en perill 42 llocs de feina.

La campanya de mobilitzacions dissenyada per CCOO té com a principal objectiu evitar el tancament d’aquestes aules de P3. En concret, des del sindicat anuncien concentracions davant els Serveis Territorials del Baix Llobregat tots els dilluns i dimecres, a més d’una recollida de signatures en contra d’aquesta mesura. El sindicat compta amb el suport als plens municipals del Baix Llobregat d’ERC, PSC i ICV. Segons el digital ElFar.cat, Podem –i les seves diferents sigles municipals- podrien donar-hi suport també.

La previsió de tancament d’aules de P3 afecta particularment als municipis de Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu, Esplugues i Esparraguera, tot i que no es descarten afectacions a d’altres municipis.

Compartir
Article anteriorLas zanahorias ya están cocidas en ‘The Walk’
Article següentEl tiroteig del Canadà, el més mortífer al país des del 1989
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]