La grip arriba a Terrassa

0
Ambulatori hospital metge
Foto: Europa Press

Els centres sanitaris de la ciutat detecten un increment notable dels casos de grip els darrers dies

 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha advertit aquesta setmana de l’arribada d’una onada de grip a tot el país. Ha arribat amb retràs –degut a les temperatures insospitadament altes dels darrers mesos- però ja és aquí. A la ciutat de Terrassa, a més, sembla haver arribat amb força.

Segons Diari de Terrassa, els centres sanitaris de la ciutat adverteixen que el nombre de casos de grip s’han duplicat en una setmana, amb una incidència 190 casos per cada 100.000 habitants, el que segons aquest diari és superar el llindar epidèmic. Les dades concretes parlen de set casos en la darrera setmana de gener, mentre que des de l’inici de la temporada havien estat un total de 26 casos.

Des de la Generalitat de Catalunya es donen consells bàsics per prevenir i tractar la grip. Si observem que tenim febre i dolor muscular, és possible que tinguem la grip. Un dels primers consells és que no hi ha medicament que curi el refredat ni la grip. Només es recomana des de la Generalitat prendre paracetamol per reduir el mal de cap i la febre. Altres remeis com una dutxa –per estovar els mocs- o dormir amb ceba tallada al costat segueixen sent molt útils.