La II edició del ‘Suite Festival’ tindrà a Paul Anka

0
Suite Festival | Diari Català
Foto: Suite Festival
Suite Festival | Diari Català
Foto: Suite Festival

El ‘Suite Festival’ de Barcelona se celebrarà des del 17 de gener al Gran Teatre del Liceu

La II edició Suite Festival de Barcelona acollirà des del 17 de gener al Gran Teatre del Liceu les actuacions de Sopa Cabra, Paul Anka, Johnny Hallyday, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Julieta Venegas, Manuel Carrasco, Chris Cornell i Michel Camilo.

Segons ha anunciat en roda de premsa el president de la promotora Ediciones Musicales Clipper’s, Juli Guiu, el festival durarà fins al 18 de maig, i abans de final d’any es coneixeran nous concerts –dels vuit actuals fins a un “mínim” de 12–.

“Dels quatre que falten, dos ja estan lligats, però hem volgut fer un segon impacte a final d’any amb la resta del cartell”, ha explicat Guiu, que ha assenyalat que aquests artistes seran primeres espases.

El primer concert serà el retorn després de 15 anys del grup de rock català Sopa de Cabra, que s’ha reunit un altre cop per gravar ‘Cercles’, que presentaran per primera i única vegada a Barcelona.

El següent serà l’actuació del cantant i compositor canadenc Paul Anka el 30 de gener, així com l’únic concert aquest 2016 a Espanya de Johnny Hallyday, qui acumula més de 110 milions de discos venuts.

El 21 de març, el director de cinema, guionista i músic serbi Emir Kusturica, acompanyat del seu grup The No Smoking Orchestra, reviurà els moments més màgics de la seva filmografia en aquest únic concert previst fins avui a Espanya.

Presentaran nou treball els cantautors Julieta Venegas i Manuel Carrasco el 10 i el 13 d’abril, respectivament, i l’estatunidenc Chris Cornell, líder de Soundgarden, oferirà la primera actuació a Espanya del seu ‘Higher Truth’ en la “gran nit del rock” del Liceu.

Posarà el punt final a la segona edició del certamen el dominicà Michel Camilo amb un treball 100% amb la seva empremta i sense influències externes.

LICEU SOCIAL

“Ens interessa que pel Liceu circuli molta gent”, ha dit el director general de la sala, Roger Guasch, que ha titllat el festival d’aposta sènior, al costat de Músiques Sensibles, i que considera aquesta una aposta pel Liceu Social.

“Ens interessa situar el Liceu en el món”, ha explicat Guasch, que ha valorat de la promotora Clipper’s voler fer aquest festival només al Liceu, una cita estable que situï la sala en el món gràcies al pas d’artistes com Woody Allen, Van Morrison, a més de figures nacionals.

Guasch ha mostrat el seu interès per descobrir-se a nous públics, com el que l’any passat es va acostar a la sala a veure Kraftwerk, i que el Liceu sigui un contenidor de la cultura amb la màxima prioritat per a l’òpera però que es dinamitzi amb una vessant més social.

Amb el patrocini de l’Obra Social La Caixa, la primera edició va tenir un pressupost de 1.220.00 euros per a nou concerts, amb 14.183 entrades venudes, un preu mitjà d’entrada de 55 euros i una ocupació del 81,3%, i es va revertir al Liceu en una quantitat de 115.447 euros nets: “Són molts euros per a nosaltres”.

Aquest any, el certamen tindrà 1,5 milions d’euros amb tres recitals més i amb un preu per entrada que es mantindrà o apujarà sobre 1,5 euros de mitjana -amb l’entrada més barata 15 euros i 160 la més cara, de Johnny Hollyday–; les entrades surten a la venda aquest mateix dimarts.

Preguntat per la fórmula de concert de cap d’any de Woody Allen l’any passat, Guiu ha remarcat la seva satisfacció, i ha esgrimit que la fórmula va funcionar però que aquest any no s’usarà perquè no s’ha trobat cap artista “de renom” per a aquesta data.