La immobiliària colonial augmenta els guanys un 121%

0

L’empresa catalana de béns immobles descarta tenir per ara un projecte a Barcelona

A mesura que avança l’any les empreses tanquen l’exercici comptable 2015 i fan balanç dels guanys i pèrdues obtingudes. Uns resultats que depenent del seu sentit poden de retruc repercutir en la repartició o no de dividends. Doncs bé, la companyia immobiliària catalana Colonial acaba de fer públics els seus comptes de resultats. Uns comptes que mostren com Colonial va obtenir uns beneficis nets durant el 2015 de 415 milions d’euros. Els resultats, emperò, no es poden comparar amb els del 2014 ja que aleshores van despendre’s del seu ‘banc dolent’; un fet que els hi va reportar un benefici de 492 milions d’euros. Així doncs, si deixem de banda aquesta qüestió observarem com l’empresa ha obtingut un increment retributiu de 37 milions d’euros, el que es tradueix en un creixement del 121%.

Aquesta tendència positiva, expliquen, es deu principalment a l’augment de l’ocupació dels edificis i a l’encariment de les rendes de lloguer. També, les millores dels costos financers han ajudat a l’obtenció de beneficis, alhora que la millora del mercat on l’empresa hi té més presència. És a dir, Barcelona, Madrid i Paris. De fet, paral·lelament als beneficis obtinguts, la companyia ha incrementat el seu valor patrimonial en un 20%, durant el 2015, arribant fins els 6.913 milions d’euros. Conseqüentment, el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, ha assegurat  que per primera vegada en deu anys es repartiran dividends. Uns guanys que encara s’han d’aprovar per la junta i que pretenen premiar als accionistes amb 1.5 cèntims d’euro per acció. Tot i així, el deute financer de la companyia s’enfila fins els 2.992 milions d’euros.

Barcelona, sense inversió

Per altre banda, la immobiliària catalana Colonial ha donat a conèixer els seus projectes de futur pels propers anys. En aquest sentit, l’empresa preveu invertir 1.500 milions d’euros fins al 2020. Cal apuntar que durant el 2015 la majoria d’adquisicions es van fer a Paris, i en menor mesura a Madrid. En canvi, la darrera operació a la ciutat comtal data del desembre del 2014. Una tendència que no es revertirà. El president de Colonial, Juan José Bruguera, ha reconegut que no té a curt termini cap projecte per a la capital catalana.  Aquesta decisió, ha defensat Bruguera, és “conseqüència de les oportunitats“, doncs considera que “Barcelona és una potència hotelera i de locals comercials, però en oficines és més petita”.  Amb tot, Bruguera ha rebutjat esdevenir una societat immobiliària cotitzada amb avantatges fiscals en els pròxims temps perquè no els hi surt a compte. Finalment, destacar que els seus socis principals són el grup Villar-Mir i el fons sobirà de Qatar.