La jihadista de Granollers volia marxar

0
Jihad granollers - Diari català

La detinguda a Granollers per jihadisme tenia la maleta llesta per anar a l’Afganistan

La dona de 24 anys detinguda aquest dissabte a Granollers (Barcelona) per la seva presumpta relació amb una xarxa jihadista tenia “la maleta literalment feta” per anar-se’n a l’Afganistan.

Així ho ha explicat el ministre d’Interior, Jorge Fernández, en declaracions als mitjans des de Martorell (Barcelona), on ha apuntat que es tracta d’una noia nascuda a Granollers de pares marroquins nacionalitzats espanyols.

En un comunicat, el Ministeri d’Interior ha precisat que la Guàrdia Civil ha detectat que en “diverses plataformes” de missatgeria instantànies es portava a terme una intensa tasca de radicalització de dones.

La detinguda participava en alguns d’aquests grups, i fruit d’aquest adoctrinament extremista hauria pres la decisió de “desplaçar-se de manera imminent” a l’Afganistan.

En declaracions a TV3, una veïna i amiga de la família ha assegurat que en l’entorn de la jove no hi havia persones radicals, i ha subratllat que la mare ni tan sols usava mocador.

La jove ha estat detinguda en una operació tutelada per l’Audiència Nacional i es preveu que passi a disposició del jutge a Madrid aquest dimarts, després de prestar declaració a Barcelona.

En la mateixa operació s’han detingut dos homes nascuts a Tànger i que vivien a Barcelona, on presumptament captaven persones per integrar-se a Estat Islàmic a través de les xarxes socials.