La lliga Endesa promet “una lliga d’or” pels aficionats

0

L’auditori d’Endesa a Madrid ha acollit aquest dimarts la presentació de la Lliga Endesa, una temporada 2015-16 que promet “una lliga d’or” pels afeccionats impulsada pel recent triomf de la selecció espanyola en l’Eurobasket, en un esdeveniment amb la presència de cinc grans jugadors espanyols i dels cinc entrenadors actuals que saben el que és guanyar la competició.

L’acte, que va començar amb un vídeo d’homenatge a la selecció espanyola i va ser conduït per Juanma López Iturriaga i Antoni Daimiel, proposava dues tertúlies informals, la primera entre jugadors amb Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes, Dani Díez, Guillem Vives i Juancho Hernangómez; i la segona amb els entrenadors que adornen el palmarès de l’ACB: Pablo Laso, Xavi Pascual, Joan Plaza, Aito García Reneses i Luis Casimiro.

El capità del Reial Madrid, que va destacar la “desimboltura” com la major qualitat de Navarro, va recordar que tant ell com el blaugrana juguen “en grans clubs amb moltíssima pressió” i que “quan es perd hi ha crisi, així que cada partit és una final”. “Estem acostumats. Vénen els xavals amb força i cal dir-los ‘tranquils, que ens queda corda per a estona'”, va explicar.

En aquesta línia, el capità del Barça va remarcar que en la Lliga Endesa “tot ha millorat molt en els últims anys a nivell físic, preparació de partits, ‘scouting'” i que “ja no hi ha cap partit fàcil i a la qual et relaxes et pot guanyar”.

A més, Navarro va parlar de l’empipament del seu company Moussa Diagne per la ‘pluja’ de cava després de guanyar la Supercopa Endesa. “No va ser tan dolent com ho explica la gent. Es va enfadar i va sortir de la celebració per la seva religió. Tot el que expliquen els periòdics… No va haver-hi cap ull inflat ni gens així”, va explicar.

Precisament en aquella final es “va demostrar que es pugui guanyar a un gran club com el Reial Madrid”, com va subratllar el ràfec de l’Unicaja Dani Díez. “Aquesta és la idea, que els equips que estan just per darrere de Madrid i Barça puguin barallar-los les finals i els títols”, va dir.

Finalment, el base del València Basket Guillem Vives va reconèixer que en el seu equip saben “de la qualitat de Barça i Madrid”, però va afegir que els jugadors joves com ell van “a per totes”, mentre que Juan Hernangómez va explicar que Movistar Estudiants no es planteja objectius més enllà de començar bé la temporada.

LASO: “AQUESTA COMPETICIÓ ÉS PUR ESPECTACLE”

En la tertúlia d’entrenadors, també va regnar el bon humor i Laso va comentar que el seu equip ho va passar “de meravella” a Brasil durant la final de la Copa Intercontinental, on el Bauru es va exercir amb duresa sobre la pista, però que “‘Chacho’ (Rodríguez) no ho va passar tan bé” amb la seva expulsió.

A l’hora de definir la Lliga Endesa, el tècnic del Reial Madrid va apuntar que “és purament espectacle”. “Veig els camps i la gent quan va, repeteix”, va confessar. “No cal protegir a l’entrenador espanyol perquè ja és molt bo i ho demostra”, va agregar sobre l’abundància de tècnics espanyols en les banquetes ACB.

Per la seva banda, Xavi Pascual va reconèixer que “l’estiu ha estat ‘complicat'” amb molts canvis en la plantilla del Barça, però premiat amb el recent triomf en la Supercopa Endesa. “Guanyar sempre sap bé i quan portes un temps sense fer-ho, molt millor”, va reconèixer, qualificant la Lliga Endesa com a “competitiva”. “A qualsevol moment un rival pot guanyar a un altre, la història així ho diu. Mai pots relaxar-te”, va avisar.

Per la seva banda, el més veterà de tots els entrenadors, Aito García Reneses, va apuntar que el bàsquet espanyol té “un repte”. “Des de fa molts anys el bàsquet està triomfant a les ciutats amb equips ACB, però aquesta repercussió no ha crescut per a l’afeccionat directe de l’esport en general”, va lamentar.

A més, Joan Plaza va agrair que “el bàsquet ACB cada vegada és més plàstic, més ràpid, s’anoten més punts i el nivell d’entrenadors és altíssim”, per la qual cosa “no hi ha excusa per perdre-la-hi”, mentre que Luis Casimiro va destacar que “és una lliga molt exigent des de la primera jornada”.

“Tenim el mal hàbit de pensar que les primeres jugades no serveixen, però també són molt importants sobretot per als equips modests, que ens juguem molt des de la primera jornada”, va concloure el preparador del Bàsquet Sevilla.