L’alcaldessa de Barcelona crida a un pacte de “governabilitat” a un acte al Col•legi de Periodistes

Ada Colau, a la que encara li queden quatre mesos per poder celebrar el seu primer any al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, ha participat aquest dimecres en el ja tradicional ‘Alcaldessa Respón’, una iniciativa organitzada pel Col•legi de Periodistes des de 2012 en la qual col•legiats i mitjans tenen un espai per preguntar a l’alcaldessa (aquest és el primer any que la iniciativa porta el nom en femení) sobre el què s’ha fet i es farà a la ciutat.

Pel encarar el futur Ada Colau vol enfortir el seu govern. Amb aquest motiu, l’alcaldessa va anunciar una ronda de contactes  per “garantir la governabilitat“, i va fer una especial crida als partits d’esquerra, PSC i ERC, amb els que fa mesos arriba a acords puntuals però amb els que li està costant arribar a un pacte més profund. “Vull un govern d’esquerres”, va dir davant el líder del PSC al consistori, Jaume Collboni -a més d’altres regidors com Xavier Trias o Gerardo Pisarello, entre d’altres-.

Colau també va enfocar el seu discurs en els plans del seu equip de govern pels propers mesos i anys. Principalment, l’alcaldessa creu que la lluita contra la desigualtat “és el major repte de la ciutat”. Segons dades que ella mateixa va presentar, en els darrers anys les rendes baixes i molt baixes han passat del 20 al 40 per cent, fet que ha lamentat Colau.

Aquesta trobada amb periodistes també ha estat el moment escollit per Ada Colau per recordar que, malgrat que alguns “van qüestionar” la capacitat de gestió econòmica del nou equip de govern, “cap indicador econòmic ha empitjorat” des de que Barcelona en Comú va agafar les regnes del Consistori.

Segons ha explicat Colau, l’Ajuntament s’esta plantejant un pla ambiciós a la zona del Besós, una de les més deprimides de l’àrea metropolitana de la ciutat, segons ella mateixa ha denunciat. La idea és que en 10 anys les infraestructures existents i les planejades, així com una inversió en plans socials a la zona, equiparin la zona del Besós amb la del Llobregat, tal i com va expressar la mateixa alcaldessa. “Per fer-ho, serà necessari un diàleg i col·laboració amb els barris dels municipis veïns, com Badalona i Sant Adrià del Besós”, va comentar Colau, tot just abans d’anunciar contactes amb els alcaldes de la zona per donar pes al govern de l’Àrea Metropolitana.

Compartir
Article anteriorPeugeot confirma l’adéu de Carlos Sainz
Article següentEl Llagostera fitxa a Edu Oriol i deixa sortir a Juanto
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]