L’empat del Real Madrid a Mestalla va tornar a assenyalar la mala ratxa de Cristiano, que aquesta temporada no és capaç de marcar contra equips ‘grans’

La campanya 2015/2016 no està essent del tot productiva per al davanter portuguès, que ha baixat els seus habitualment impressionants registres golejadors i està tenint problemes per anotar amb assiduïtat. Malgrat establir un nou rècord a la Champions League el de Madeira està acusant una caiguda de rendiment a la lliga, on sobreviu gràcies al seu encert quan s’enfronta a rivals de la part baixa de la classificació.

Es difícil parlar d’una mala ratxa de Cristiano Ronaldo quan l’extrem del Real Madrid suma 25 gols en 24 duels, però els números no enganyen i amb un anàlisi més exhaustiu les dades aporten llum sobre les dificultats del ‘7’ per trobar porteria. I és que dels primers 10 partits de la Lliga BBVA 2015/2016 el portuguès només va ser capaç d’anotar en quatre per un total de vuit dianes, xifra que es va veure maquillada per un repoker (cinc gols) a la jornada 3 contra el RCD Espanyol. Així, entre la primera data i la setena l’atacant va acumular sis enfrontaments sense marcar, registre poc habitual en un jugador de la seva voracitat.

Realitzant una comparació, en el mateix període de la campanya anterior Cristiano sumava 17 gols, deixant la seva empremta en cadascun dels 9 duels en que va participar, en perdre’s el de la segona jornada per lesió. Allargant el compte fins a les 18 disputades enguany, fa un any el balanç era de 26 dianes, mentre que aquest l’anotació ha baixat fins a les 14.

Una dada significativa en aquest canvi de tendència és el nombre de partits sense marcar, essent dos la temporada passada i 10 en la present. Fins i tot afegint els sis compromisos de Champions, en els quals el registre ha canviat de 5 (l’any passat) a 11 gols (aquest any), els xocs sense presència del davanter al marcador han augmentat d’un a dos.

Un altre fet que convida a contemplar una mala ratxa de Cristiano Ronaldo és la concentració del seu cabdal anotador, més prolífic amb els conjunts teòricament inferiors i pràcticament inexistent contra formacions de les considerades ‘grans’. Així, només el Celta de Vigo, actual cinquè classificat, ha vist les seves xarxes perforades pel portuguès, que no ha estat capaç de fer-ho contra cap dels equips de la Liga BBVA que aquesta temporada disputen competicions europees. Athletic de Bilbao, Atlético de Madrid, Sevilla, FC Barcelona, Villarreal i Valencia s’han escapat de la mira del crack de Madeira, que tampoc va aconseguir fer cap gol en dos enfrontaments contra el PSG.

A més, la seva participació disminueix davant dels conjunts de més nivell, mostrant una baixada de rendiment que contrasta amb l’encert que exhibeix contra equips d’una qualitat més modesta. Conjunts com Espanyol (5 gols), Shaktar (5 dianes en dos partits), Malmö (6 en dos partits) o Rayo Vallecano i Real Sociedad (2 gols a cadascun) han pagat les conseqüències d’un Cristiano irregular que necessita millorar les seves prestacions per ajudar al Real Madrid a redreçar la seva trajectòria en una temporada complicada.