La malediccio dels pl punt de penal | Diari Catala
El FC Barcelona ja ha fallat set vegades des del punt de penal aquesta temporada | FOTO: La Liga

El FC Barcelona torna a fallar un llançament de penal, aquesta vegada per mediació de l’uruguaià Luis Suárez, i ja en van set en aquesta temporada

El FC Barcelona està demostrant que no ha perdut ritme respecte a la temporada passada i que segueix sent una autèntica màquina de generar futbol i gols. Amb la victòria contra l’Sporting de Gijón, ha igualat la tercera millor ratxa d’imbatibilitat a la història dels equips d’elit espanyols, amb 31 partits sense perdre, els mateixos que el Real Madrid d’Ancelotti.

No obstant això, l’equip de Luis Enrique té una assignatura pendent aquesta temporada: els llançaments de penal. Els blaugrana ja en porten set de fallats dels 16 que s’han assenyalat aquesta temporada a favor del FC Barcelona, comptant l’executat de forma indirecta contra el Celta de Vigo com a encert.

Els membres del trident s’han repartit les penes màximes durant aquesta temporada, sent Neymar el que més n’ha fallat, amb quatre. L’argentí Leo Messi ha errat en dues ocasions i l’uruguaià Luis Suárez s’ha estrenat en aquest compte negatiu amb el primer penal que no aconsegueix marcar en aquesta temporada.

Una situació així no es donava des de la temporada 1978-1979, quan la xifra va acabar sent la mateixa que en l’actual, de set errades des dels onze metres. Clares, amb tres penals fallats, Neeskens, amb la mateixa xifra i Johan Cruyff, amb una, van ser els protagonistes d’una maledicció que sembla que ha tornat a resorgir.