La meitat de pimes espanyoles està preocupades

0
ESADE
ESADE / RAFA MARTIN
ESADE
ESADE / RAFA MARTIN

Per l’escassa” demanda dels seus clients

Gairebé la meitat de les pimes espanyoles té com a principal preocupació l'”escassa” demanda per part dels seus clients, seguit de l’alta competència i caiguda de preus (45%), segons es desprèn d’un estudi de Grup Zurich a partir d’una enquesta a més de 2.000 pimes de 15 països.

Per al 30% de les pimes espanyoles, el robatori d’informació de clients per part de lladres informàtics suposa la gran preocupació pel que fa a cibercrim, tot i que el 25% de les empreses considera que la seva companyia és “massa insignificant” com per ser objecte de delinqüents informàtics, ha informat aquest dimecres Zurich en un comunicat.

A més, gairebé el 25% de les pimes espanyoles enquestades no es veurien perjudicades per perdre al seu proveïdor principal –només el 6% es veuria obligat a tancar– ja que no depenen d’un exclusivament, però si que provocaria un retard en el procés de producció i repartiment temporalment.

El 43% de les pimes creu que la reducció de costos i despeses és una oportunitat, un percentatge molt semblant a la de la resta de països europeus.

Alhora, tot i que la creació de nous segments de clients també és una oportunitat destacada, l’expansió a mercats estrangers de les pimes espanyoles s’ha reduït en un 43% els últims anys.

A nivell global, també destaca que, de la mateixa manera que a Espanya, la majoria de pimes d’altres països també els preocupa la demanda dels seus clients, i que les empreses nord-americanes tenen més consciència davant dels delictes informàtics.