‘La meva lluita’ de Hitler per l’editorial Crítica

0
Llibre editorial Crítica | Diari Català
Foto: STR NEW

‘Mi lucha. La historia del libro que marcó el siglo XX’ es publicarà el 19 de gener per l’editorial Crítica

El segell editorial Crítica publicarà el 19 de gener ‘Mi lucha. La historia del libro que marcó el siglo XX’ a càrrec de l’historiador i periodista Sven Felix Kellerhoff , amb un “estudi àmpliament documentat”.

Segons ha informat l’editorial en un comunicat, el 31 de desembre del 2015 expiren els drets de ‘Mein Kampf’, escrit per Adolf Hitler, ja que 70 anys després de la mort del dictador l’Estat de Baviera perd els drets d’autor.

En aquesta versió, Kellerhoff explica com es va escriure l’obra a la presó de Landsberg; descobreix com Hitler va falsificar-hi la seva vida; analitza les idees que exposa, i revela la seva procedència.

Segueix després el procés pel qual el llibre, que va ser un fracàs de vendes en els primers anys, es va convertir en un negoci (fins al 1945 es van imprimir uns 12 milions d’exemplars) que va fer el Führer milionari, a costa d’evadir els impostos, i la manera com les seves idees es van aplicar en la política del règim nazi.

Kellerhoff va néixer el 1971 a Stuttgart; va estudiar història i periodisme i, després d’una llarga carrera en diferents mitjans de comunicació, actualment és cap de redacció de ‘Die Welt’.