La NASA busca astronautes. | Diari Català

La NASA obre el termini per reclutar nous astronautes per a properes missions.

L’Administració Nacional de l’Aeronàutica i de l’Espai d’EUA (NASA), ha anunciat que obre el termini de sol·licituds per a tots aquells que vulguin ser astronautes i formar part de les seves futures missions espacials.

La recepció de sol·licituds començarà el 14 de desembre fins a mitjans de febrer, i té la intenció de captar voluntaris per “missions d’exploració de l’espai profund“.

Els seleccionats podrien volar a l’Estació Espacial Internacional, en naus privades i en el vehicle d’exploració Orion.

Estats Units busca una nova generació d’astronautes, amb la mirada posada en Mart. A partir del 14 de desembre i fins al febrer de 2016, tot el que vulgui ser astronautes de la NASA podrà sol·licitar-ho en usajobs.gov. Els candidats seran anunciats a mitjan 2017, després de les proves físiques.

Els seleccionats realitzaran avenços fonamentals per a la ciència i la investigació i ajudaran a superar els límits de la tecnologia” afirma el comunicat.

Els elegits (pilots, enginyers, científics o metges) podrien ser els primers astronautes a viatjar al planeta vermell a bord de la càpsula Orion. Abans hauran de passar un temps a l’Estació Espacial Internacional, ajudant en les investigacions que porten 15 anys fent al laboratori flotant.

A l’espera de tornar a realitzar llançaments de vols espacials tripulats des de sòl americà, i en preparació per al viatge de l’agència a Mart, la NASA començarà aviat a acceptar sol·licituds per a la propera classe de candidats a astronautes“, ha anunciat a la seva pàgina web.

Aquesta també serà la primera generació d’astronautes de la NASA que viatjarà a vols privats: el CST-100 Starliner de Boeing i la Crew Dragon de SpaceX són les naus comercials en les quals arribaran a la ISS.

Els candidats han de ser ciutadans nord-americans i tenir un títol universitari en enginyeria, física, matemàtiques o ciències biològiques; els títols superiors tindran prioritat.

També cal que comptin amb tres anys d’experiència professional en algun treball relacionat, o bé amb 1.000 hores de comandant de vol en un avió a reacció. I finalment hauran de passar les proves físiques de la NASA, que són de llarga durada.

Des dels pilots o els enginyers fins als metges de les diferents tripulacions, la NASA ha anunciat que seleccionarà candidats d’una àmplia varietat d’orígens.

Aquest nou grup d’exploradors espacials inspirarà la generació de Mart per arribar a noves cotes, i ens ajudarà a posar les empremtes de les nostres botes al planeta vermell“, afirma Charles Bolden, de la NASA.