La NASA farà un anunci important sobre Mart. Serà Vida en Mart?
Nasa anunciarà avui dilluns 28 de Setembre el seu “major descobriment científic”

L’estació espacial va indicar que es tracta de la “resolució del misteri de Mart”. A les xarxes socials, diverses persones ja han començat a especular sobre què es podria tractar.

L’Agència Espacial dels Estats Units ha treballat en la recerca de Mart ja per molts anys. Ha manat una sèrie de robots, els quals s’han mogut sobre la superfície del planeta vermell, enviant dades, fent experiments per altres sofisticats, buscant elements que portin a la conclusió que existeix vida (encara que sigui en forma microbiana), la qual seria simplement un descobriment sensacional. Això ens indicaria que si existeix vida encara que sigui d’aquesta forma, vol dir que no estem sols i que la vida pogués ser molt més freqüent en l’Univers del que si més no hem pogut imaginar.

El “major descobriment científic” serà revelat per la Nasa avui dilluns 28.

L’estació espacial va indicar que es tracta de la “resolució del misteri de Mart” i que això ha estat producte del treball que s’ha desenvolupat en aquest planeta, amb incursions exploradores com les del Curiosity.

Ara la NASA està preparant una conferència de premsa sobre una troballa important en Mart. L’esdeveniment es durà a terme a les 11:30 am (EDT), el dilluns i es podrà veure en viu per NASA TV (http://www.ustream.tv/). Els reporters podran fer preguntes fins i tot per telèfon. El públic en general podrà involucrar-se amb les notícies que es donin via Twitter i el tag #AskNASA.

Estaran presents en aquesta conferència Jim Green, el director de ciència planetària de la NASA, Michale Meyer, científic per al programa espacial de la NASA en Mart, l’estudiant graduada Lujendra Ojha, de l’Institut de Tecnologia de Geòrgia, a Atlanta, Mary Beth Wilhelm, del Centre Estimis de Recerca en Moffet Field, Califòrnia i l’Institut de Tecnologia de Geòrgia i Alfred McEwen, principal investigador per a l’experiment d’alta resolució en imatges (HiRISE) dse la Universitat d’Arizona en Tucson.

I encara que no és la primera vegada que la NASA fa aquest tipus d’anuncis, és clar que la informació que presentaran és més rellevant a tot el que ja ens han dit sobre Mart. En una conferència passada, els científics de la NASA van presentar a Képler452b, el planeta més semblat a la Terra que a la data s’ha trobat, ja fos del sistema solar.

És probable que en aquest anunci del dilluns que ve, la NASA no vagi a anunciar que va trobar vida en Mart, però és possible que la informació que presentin ens permeti entendre molt millor al planeta vermell. Així que veurem què ha de dir la NASA i quines implicacions té tota aquesta nova informació que està per venir.