La nova Radeon R9 Nano escala fins al 90% en CrossFire

  0
  La nova Radeon R9 Nano escala fins al 90% en CrossFire

  La nova Radeon R9 Nano escala fins al 90% en CrossFire

  Especialment a altes resolucions (4K), la R9 Nano permet un escalat de prop del 90% del rendiment enfront d’una única R9 Nano però no solament en els títols optimitzats para AMD

  Encara que les anàlisis de la nova Radeon R9 Nano d’AMD porten ja uns quants dies publicats, entre tots ells hi ha alguna cosa que falta i és algun que estudiï el comportament d’aquesta targeta en una configuració CrossFire. Ni curts ni mandrosos, els companys de TechPowerUp van ajuntar la mostra que els va enviar AMD amb una altra Nano que ells mateixos van comprar per poder descobrir com escalava aquest tipus de configuracions.

  Que la R9 Nano ha agafat a l’assalt i per les banyes el toro del mercat SFF i HTPC no és cap sorpresa, i no és d’estranyar: una gràfica que, especialment a altes resolucions, rendeix bastant parell a la seva germana major la R9 Fury X però consumint bastant menys i, sobretot, en bastant menys espai físic no és alguna cosa que puguem menysprear amb facilitat. I molt menys en un mercat que està verge de gràfiques de gamma alta, on l’únic representant que existia fins fa poc era l’Asus GTX 970 DirectCu Mini, a la qual supera àmpliament en rendiment.

  No obstant això, AMD solament va manar una única mostra a les pàgines que farien les anàlisis, així que ningú va poder testear quin era el rendiment d’aquesta nova gràfica en CrossFire. Ningú fins que en TechPowerUp van decidir gratar-se la butxaca i comprar una segona R9 Nano per poder testear el rendiment d’ambdues gràfiques treballant en paral·lel. Van arribar a anar una mica més enllà i la van ajuntar també amb una R9 Fury X per comprovar el rendiment si es feia un CrossFire híbrid. Els resultats són bastant millors dels quals caldria esperar. Especialment a altes resolucions (4K), la R9 Nano permet un escalat de prop del 90% del rendiment enfront d’una única R9 Nano però no solament en els títols optimitzats para AMD, sinó també en els optimitzats per Nvidia, la qual cosa la converteix en un rival encara si cap més perillós per a la marca verda que quedaria bastant despenjada quant a rendiment en un mercat que per res està molt explotat com és el SFF.

  La nova Radeon R9 Nano escala fins al 90% en CrossFire

  Curiosament, podem veure com quan s’uneix a una R9 Fury X en CrossFire híbrid, malgrat el rendiment més gran de la gràfica superior, l’increment en rendiment és bastant marginal. Això es deu al fet que, atès que el nucli Fiji XT ja va bastant limitat tant per temperatura com per consum, això fa que la Fury X no passi els seus rellotges per sobre dels de la R9 Nano, amb el que és clar que fer aquest invent de configuració no ens va a reportar massa benefici a l’hora de jugar amb el sistema.

  Podeu llegir tota l’anàlisi si visiteu TPU