La PAHC Sabadell manté l’ocupació indefinida de dues oficines de Bankia

0
Bankia, PAHC, PAH, Sabadell
Foto: @PAH_Sabadell

La PAHC exigeix a l’entitat bancària la resolució del cas d’un home que havia signat una hipoteca amb Bankia i ara ha perdut el seu habitatge i el de la seva mare

Ahir al matí, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ocupava indefinidament la seu de Bankia de la Rambla, núm. 130. Busquen la mediació d’una solució residencial per una familia de la ciutat que fa 11 anys va comprar un pis amb la signtaura d’una hipoteca amb l’actual Bankia, amb l’aval que els pares de l’home van fer. Uns anys després, va perdre el seu negoci i va intentar seguir pagant les hipoteques, fins que es va trobar amb la impossibilitat de seguir-ho fent, com explica la PAHC en un comunicat. 

“Per una banda, ens trobem amb el drama dels avals: el banc es queda dues cases per una sola hipoteca. La casa de la persona avalista ja ha estat pagada i acostuma a tractar-se de persones grans que, en algun moment, van decidir ajudar els seus familiars a poder accedir al dret bàsic de l’habitatge“, manifesta la PAHC.

Els activistes hi han passat la nit, com han difòs a les xarxes socials, i aquest matí han irromput en una altra oficina de l’entitat bancària, a l’avinguda 11 de Setembre. A aquesta hora encara mantenen les dues ocupacions a l’espera d’una solució que satisfaci les necessitats habitacionals de la família.