Tot i no poder repetir participació a la Copa, el FIATC Joventut tindrà una gran presència a la Coruña amb entrenadors, assistents i jugadors

La cantera de la Penya és, potser, la millor d’Espanya. Per resultats, per treball… i per noms. Una bona mostra la trobem a la Copa del Rey que comença aquest dijous a la Coruña.

Pau Ribas (FC Barcelona Lassa), Raül López, Álex Mumbrú y Álex Suárez (Bilbao Basket), Albert Oliver (Gran Canaria) i Guillem Vives (Valencia) van formar-se al club verd-i-negre. També podríem afegir a la llista a Rudy Fernández, tot i que no estarà a la cita per una lesió.

És a dir, sis jugadors, i d’alt nivell, entre els vuit equips presents a la Copa. Però aquí no s’acaba tot. Com apunta L’Esportiu, fins a vuit entrenadors assistents han començat la seva trajectòria a Badalona: Carles Duran (Valencia), David García (Barcelona), Paco Redondo (Real Madrid), Agustí Julbe (Baskonia), Óscar Lata (Bilbao) i Josep Maria Raventós (Fuenlabrada).

Finalment, i també per treure’s el barret, tres entrenadors han passat per la Penya: Pedro Martínez (Valencia), Aíto García Reneses (Gran Canaria) i Sito Alonso (Bilbao).

Sí a la Minicopa

Malgrat el primer equip no va poder aconseguir el bitllet per a la Copa, l’equip infantil sí ho va fer fa unes setmanes a Saragossa, guanyant-se la oportunitat d’estar entre les vuit millors canteras del país. Es tracta d’un torneig infantil paral·lel a la Copa dels sèniors. El model de la Penya, apostant pel treball des de les categories inferiors, segueix funcionant.