La pirateria de videojocs té els dies comptats

  0

  Els progressos en les mesures de protecció contra la còpia fan cada cop més difícil la supervivència de la pirateria de videojocs

  Un dels grups més coneguts del món de la pirateria ha anunciat que el 2018 podria ser l’any del fi de la pirateria de videojocs. Actualment, les còpies físiques dels darrers jocs de PlayStation 4 i Xbox One arriben amb l’última versió de la protecció de seguretat contra còpia, anomenada DRM, de Denuvo.

  L’encriptació del DRM de Denuvo és tan forta que els ‘crackers‘ necessiten fins a un mes, una quantitat de temps molt considerable dins el món de la pirateria, per trencar el sistema de seguretat que protegeix els videojocs. L’exemple el trobem amb Dragon Age Inquisition, estrenat l’any 2014, un títol que no va penjar-se a internet de manera fraudulenta fins un mes després de la seva estrena. Just Cause 3, llençat a la venda el primer dia de desembre i amb la mateixa protecció, encara no ha arribat a piratejar-se.

  Els pirates ja flaquegen

  Bird Sistermembre de 3DM, es mostra molt contundent respecte al futur de la pirateria de videojocs i parla sobre la situació actual del pirateig de Just Cause 3.

  El darrer pas és massa complex i Jun [l’encarregat del ‘crack’] gairebé abandona, però el passat dimecres el vaig animar a continuar. Encara crec que la seguretat del joc pot ser compromesa, però tenint en compte els actuals ritmes d’encriptació, amb 2 anys temo que no hi haurà videojocs gratuïts al món.

  Espanya és un dels països europeus amb més consum de videojocs per càpita. L’any passat, el Codi Penal va actualitzar-se reforçant les penes per distribució de dispositius que afavoreixen la pirateria fins als 3 anys de presó.

  D’altra banda, les actuals consoles de nova generació segueixen inexpugnables als pirates i només PS4, estrenada al novembre de 2013, ha vist compromesa part de la seva seguretat recentment. Però, es tracta d’una vulneració del seu sistema de protecció que encara està molt lluny de permetre que s’hi puguin reproduir còpies no originals.