“Tenim més de 400 individus que poden ser perillosos i que hem de tenir vigilats”

El nombre de milicians islamistes que tornen a Alemanya procedents de Síria i l’Iraq està augmentant i actualment es busquen més de 400 persones, ha informat aquest divendres el president de l’Oficina Federal d’Investigació Criminal Alemanya (BKA), Holger Münch.

Segons ha informat Münch a la cadena de televisió ARD, el nombre de persones que deixa Alemanya per lluitar a Síria i l’Iraq al costat de grups jihadistes com Estat Islàmic està baixant però, alhora, el nombre de milicians que tornen a Alemanya està augmentant.

“L’onada de sortides està disminuint”, ha assegurat. “No obstant això, tenim més de 400 individus que poden ser perillosos i que hem de tenir vigilats”, ha afegit.

Münch també ha assenyalat que l’atac suïcida d’aquest dimarts a la plaça Sultanahmet, a Istanbul, en què van morir 10 turistes alemanys, no és un senyal que el risc d’atacs per part de milicians a Alemanya sigui més alt que abans.

Aquest atemptat va ser perpetrat per un milicià suïcida de l’Estat Islàmic que va entrar a Turquia com a refugiat sirià, va informar el Govern turc, que va afegir que el milicià no tenia com a objectiu específic els alemanys.

Tant Alemanya com Turquia formen part de la coalició militar dirigida pels Estats Units que actualment està llançant atacs aeris contra l’Estat Islàmic a l’Iraq i Síria.