La policia brasilera registra el domicili de l’ex president Lula da Silva

0
Lula da Silva
Lula da Silva, al costat de l'actual presidenta Rousseff Foto: Europa Press

La investigació de Lula da Silva s’emmarca en l’operació Lava Jato, que investiga la corrupció a l’empresa estatal Petrobras

La policia brasilera està registrant en aquests instants el domicili de l’ex president Luis Inazio Lula da Silva a Sao Paulo, en el marc de l’operació Lava Jato (Renta-cotxes), que investia la corrupció a l’empresa estatal Petrobras.

Segons informen els mitjans locals, els agents estan registrant, a més de la residència de l’ex mandatari, la seu de l’institut Lula i el domicili del seu fill gran, Fabio Luiz. En l’operació hi intervenen uns dos-cents agents, així com 30 auditoris d’Hisenda.

D’acord amb la Policia Federal, en aquesta nova fase de l’Operació Lava Jato – la 24ena -, s’han emès un total de 44 ordres judicials, 33 d’elles de cerca i captura i 11 de trasllat coercitiu – trasllat a comissaria per prestar declaració i després ser alliberat -.

Una d’aquestes ordres de trasllat coercitiu s’ha dictat contra Lula da Silva, però segons informen els mitjans brasilers, l’ex president no serà interrogat a Sao Paulo. Els seus advocats han presentat un ‘habeas corpus’ per evitar que fos interrogat, però només és vàlid per Sao Paulo i no per Curitibia, on té el despatx el jutge federal Sergio Moro, al capdavant de la investigació.