La Policia del país nòrdic investiga 15 possibles casos d’abusos sexuals durant la nit de Cap d’Any

 

La Policia finlandesa està investigant 15 casos d’abusos sexuals a dones perpetrats per “homes d’aparença estrangera” durant les celebracions de Cap d’Any a la capital, Hèlsinki. Alguns dels atacants, segons ha assenyalat el cos en un informe encarregat pel Govern, podrien ser sol·licitants d’asil.

La Policia d’Hèlsinki ha rebut en total 15 denúncies per abusos sexuals contra dones, una per violació i dues més per intent de violació. Els delictes van ser perpetrats per diversos grups d’entre deu i vint homes d’origen estranger que deambulaven per la ciutat durant les celebracions de Cap d’Any.

“Els individus d’aquests grups probablement van actuar seguint una tàctica premeditada. Mentre alguns dels sospitosos envoltaven la víctima, uns altres desenvolupaven les activitats criminals”, ha recollit l’informe. Entre els abusos inclosos al text se citen: “llepades a la cara” de les víctimes o “tocaments”, entre d’altres.

“En tres dels casos, hem identificat els sospitosos com a sol·licitants d’asil. La resta també tenen una aparença física estrangera”, ha assenyalat la superintendent Jonna Turunen en declaracions a Reuters.

L’informe finlandès reflecteix incidents similars als desenvolupats a Alemanya, on més de 600 dones van ser víctimes d’abusos sexuals a Colònia i altres ciutats germàniques durant les celebracions de Cap d’Any. Els successos de principi de mes han augmentat els dubtes entre la població alemanya sobre la política de “portes obertes” de la cancellera, Angela Merkel.

L’any passat, gairebé 32.000 refugiats van arribar a Finlàndia, la majoria procedents de l’Iraq i Somàlia, molt per sobre dels 3.600 que hi van arribar el 2014, fet que ha augmentat les tensions al país nòrdic.

A diferència de la seva veïna Suècia, Finlàndia no és un país històric d’acollida i el sobtat flux d’immigrants pot provocar que l’actual sentiment anti-immigratori de la població tingui implicacions de més abast. En aquest sentit, les autoritats finlandeses viuen amb preocupació que els ciutadans puguin prendre’s la llei per la seva mà.