La Policia Nacional investiga el presumpte sabotatge de l’AVE després de rebre denúncia d’Adif

0
Renfe Ave
EP: Renfe
Renfe Ave
EP: Renfe

Els Mossos i la Nacional treballen en l’investigació

La Policia Nacional ha obert una investigació pel presumpte sabotatge en el sistema de cablejat de fibra òptica al recorregut de l’AVE a Barcelona que va obligar aquest dijous a interrompre el servei unes tres hores, després de rebre la denúncia d’Adif.

Segons han informat Europa Press fonts de l’administrador d’infraestructures, van presentar la denúncia la tarda d’aquest dijous davant de la Policia Nacional a Barcelona en tractar-se d’uns fets que van afectar més d’una comunitat autònoma.

Fonts d’aquest cos policial han informat que aquest mateix divendres s’han desplaçat membres de la Policia Científica al punt on s’hauria comès el tall de cable, a l’altura de La Garriga.

Aquest cos policial ha comunicat el cas a l’Audiència Nacional, que ha obert una investigació per determinar si els seus autors van cometre un delicte d'”estralls terroristes”, han informat a Europa Press fonts jurídiques.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció 3, Juan Pablo González, de guàrdia aquesta setmana, ha incoat diligències prèvies després de rebre una comunicació per part del Cos Nacional de Policia.

Aquest tribunal només seria competent per investigar aquests fets si fossin constitutius d’un delicte de terrorisme.

Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra van iniciar d’ofici una investigació aquest dijous en conèixer-se els fets i van estar in situ inspeccionant la zona.

El mateix dijous van portar el cas als Jutjats de Vilafranca del Penedès i s’està a l’espera que el jutge decideixi a qui encarrega la investigació, segons fonts de la policia catalana.