Diari Català té accés la moció de Ciutadans que s’ha de votar al Ple d’El Prat aquest dimecres i que pot iniciar la creació del primer museu d’aviació de Catalunya

 

Aquest dimecres serà debatuda al Ple municipal de El Prat de Llobregat una moció presentada per Ciutadans, i anunciada en exclusiva per Diari Català, per instal·lar al municipi el primer museu de l’aviació de Catalunya. La intenció de Ciutadans és demanar un informe d’impacte social i econòmic i, en cas que aquest sigui favorable, instar a la creació d’aquest museu.

A la moció que es debatrà dimecres al Ple, a la que ha tingut accés Diari Català, Ciutadans fa referència a la “llarga relació” d’El Prat amb l’aviació. A més, es recorda que a la declaració d’impacte ambiental durant les obres d’ampliació de l’aeroport d’El Prat es va acordar –com a mesura compensatòria- la creació d’un Centre Cultura Aeronàutic. Aquest museu podria ser l’equivalent a aquest Centre que encara no s’ha creat.

Un altre punt amb el que juga el grup municipal ‘taronja’, que compta amb dos regidors al Ple, és el fet que la situació econòmica d’AENA no és tant dolenta com fa pocs anys, a banda d’esperonar els grups municipals pel fet que, segons s’exposa a la moció, aquest museu oferiria beneficis culturals, educatius i econòmics per tota Catalunya.

Ciutadans vol, amb aquesta moció, instar a AENA que torni a incloure la creació d’aquest museu a la llista de prioritats a realitzar a l’aeroport d’El Prat, a banda de fer una crida a la Generalitat i Diputació per tal que també s’impliquin en el projecte.

Si dimecres els diferents grups municipals aprovessin en Ple la moció, el següent pas seria que les regidories corresponents iniciessin aquest estudi d’impacte social, cultural i econòmic.

Compartir
Article anteriorLa sortida del Regne Unit, una possibilitat real
Article següent(6-0) Alarmes enceses
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]