La reforma laboral no ha afectat la negociació col·lectiva

0
CCOO
CCOO
 CCOO
CCOO

Segons CCOO i Foment del Treball

La reforma laboral no ha suposat una reducció dels convenis col·lectius a Catalunya, segons han coincidit aquest dilluns el sindicat CCOO i la patronal Foment del Treball.

Cal donar per guanyada la batalla de la negociació col·lectiva després de la reforma”, ha manifestat en roda de premsa el secretari d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya, José Cachinero, que ha afirmat que el percentatge a Catalunya de treballadors que no estan coberts per cap conveni és de l’1,5%, el mateix que abans de la reforma laboral.

També ha destacat que la mobilització sindical ha aconseguit que les no aplicacions de convenis siguin “residuals” (estan afectats un 0,19% de treballadors a Catalunya) i sobretot en empreses petites, de menys de 30 treballadors, en les quals no hi ha representació sindical.

Tot i això, ha remarcat que, tot i que s’han mantingut els convenis, sí que hi ha hagut pressions a la baixa, i ha assegurat que la mobilització sindical se centra a partir d’ara en la recuperació de salaris i de condicions laborals.

[quote]”Ja no estem a la defensiva, perquè s’han mantingut els convenis, ara estem en una dinàmica de recuperació de poder adquisitiu i condicions laborals”, ha afirmat Cachinero.[/quote]

COINCIDÈNCIA AMB LA PATRONAL

El director de Relacions Laborals de Foment del Treball, Javier Ibars, també ha afirmat aquest dilluns en roda de premsa que la reforma laboral no ha afectat la negociació col·lectiva, ja que en els primers nou mesos del 2015 han augmentat els convenis en un 35% a Catalunya i en un 26% a Espanya.

Ha assenyalat que a Catalunya hi ha 200 convenis col·lectius que engloben 982.265 treballadors i 117.345 empreses, mentre que en el mateix període de l’any passat havia 148.

“Aquestes estadístiques van en contra de les quals van avisar que hi hauria un descens dels convenis per la reforma laboral“, ha destacat Ibars, que ha considerat que la negociació col·lectiva és un element fonamental perquè les empreses tinguin un marc de referència i també per mantenir la pau social.

En el cas de les no aplicacions, ha destacat que gairebé totes (un 90,5%) han estat amb acords amb els sindicats, cosa que ha considerat positiu, argumentant que la flexibilitat interna és un element que permet evitar la destrucció de feina.

“La majoria de representants sindicals entenen perfectament que un acord d’inaplicació és molt més important que una opció alternativa, que seria una solució més traumàtica”, ha considerat.