La Generalitat anuncia que la Renda Garantida de Ciutadania es crearà en una “segona tanda” del pla de xoc

 

El Govern abordarà la creació d’una renda garantida de ciutadania (RGC) que substitueixi l’actual renda mínima d’inserció (RMI) en una “segona” tanda de mesures urgents del pla de xoc social pactat per JxSí i la CUP, ja que requereix d’una important dotació pressupostària.

Ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, que ha destacat que el Govern “centra els seus esforços a desplegar el pla de xoc social”, que inclou diversos paquets de mesures. Aquest RGC és una de les peticions que des del primer dia de formació del govern va ser reclamada per sindicats i entitats socials al nou executiu comandat per Carles Puigdemont.

En destaquen la conversió de la RMI en la RGC, iniciatives contra la pobresa energètica i infantil, ampliació de l’actual sistema de beques menjador per cobrir el 100% de l’import i millora del sistema d’habitatge públic: “Veurem com podem fer-nos càrrec de l’increment de pressupost que suposa”.