La Sagrada Família centra els seus treballs en les sis torres centrals

0
Sagrada Familia obres
Foto: EUROPA PRESS

La Sagrada Família centra els treballs de construcció dels pròxims anys en les sis torres centrals, que presidirà la torre de Jesucrist

Sagrada Familia obres
Foto: EUROPA PRESS

La basílica de la Sagrada Família de Barcelona centra els treballs de construcció dels pròxims anys en les sis torres centrals, que presidirà la torre de Jesucrist, que tindrà una altura de 172,5 metres.

A la roda de premsa prèvia a les jornades de portes obertes, l’arquitecte director, Jordi Faulí, ha explicat que les torres són diferents entre elles en mesures –les dels evangelistes tindran una altura de 135 metres i la de la Maria s’acostarà als 140–, però que tenen el mateix tipus de forma apuntada i parabòlica.

Ha detallat que per a la construcció d’aquestes sis torres s’utilitzarà un procediment inèdit en una construcció d’aquestes característiques, amb el tensat de les pedres: es construirà amb blocs de pedra de fins a 6×5 metres per panell i barres d’acer que tensen i reforcen la pedra, i que a més resisteixen millor la força del vent.

Faulí ha afirmat que les quatre torres dels evangelistes han arribat al final del primer tram, als 76 metres, format per vuit costelles verticals de pedra i escales interiors de cargol, ja que ja es van fer tasques per acabar les naus.

Ha assegurat que ara comencen la feina amb la pedra, però que no serà fins al 2017 quan serà visible que comencen a créixer, i que la previsió és que el 2020 estigui finalitzada la part parabòlica de les torres, i que després es comencin a construir els pinacles, tasca que durarà “dos o tres anys”.

A la base de la torre de Jesucrist figurarà la Sala Creuer –on s’ha realitzat la roda de premsa–, en forma de con invertit, que tindrà la funció de ser una “caixa de llum” a través de grans finestrals i contindrà l’estructura de la torre.

Faulí ha explicat que en aquest segon semestre del 2015 s’han adequat els vitralls de la nau, s’ha col·locat la porta de bronze del portal de l’Esperança de la Façana del Naixement i s’acabarà l’adequació de les cantonades.

També s’ha referit que en el primer semestre del 2016 es preveu que avancin les feines del pòrtic de la façana de la Passió, i ha remarcat que s’està a la recta final de les obres de la Sagristia de Ponent.

Faulí ha remarcat que la previsió és finalitzar la part arquitectònica de la basílica el 2026 –considera que es porta executat un 70% de les obres–, i ha assegurat que el pressupost per a obres és d’uns 25 milions d’euros anuals.

PORTES OBERTES

La basílica de la Sagrada Família farà del 23 al 25 d’octubre jornada de portes obertes, per a les quals ja s’han esgotat les 30.000 entrades posades a disposició dels ciutadans per visitar gratuïtament el temple.

La jornada de portes obertes prevista s’organitzarà en diferents franges horàries entre les 16 i les 20 hores, i el temple ha creat un vídeo en què incideix que comença les feines de les  torres centrals.