La T-10/120 entre la Costa Brava centre i nord

0
És la segona fase del desplegament

És la segona fase del desplegamentÉs la segona fase del desplegament

La nova targeta multiviatge T-10/120 entre les comarques de la Costa Brava centre i nord amb Barcelona que permetrà viatjar amb descomptes de fins al 50% s’implantarà a partir de l’1 de juliol. Es tracta de la segona fase del desplegament d’aquest abonament a les comarques gironines. Al juny es va posar en servei a les comarques de la Garrotxa, Pla de l’Estany i la Selva i al setembre, amb l’inici del curs escolar, s’implantarà al corredor Figueres-Girona-Barcelona.

Les línies beneficiades per la nova T-10/120 en aquesta zona són les següents:

Costa Brava nord-Barcelona

Recorreguts:
– Cadaqués – Castelló d’Empúries – Empuriabrava
– Llançà – Port de la Selva – Roses

Preu T-10/120: 12 euros el trajecte (descomptes fins al 50%)

Costa Brava centre-Barcelona

Recorreguts:
– Begur – Bellcaire d’Empordà – Calonge – Can Carbonell – l’Escala
– L’Estartit – la Bisbal d’Empordà – Llagostera – Mont-ras – Palafrugell
– Palamós – Pals – Platja d’Aro – Regencós – S’Agaró
– Sant Antoni de Calonge – Sant Feliu de Guíxols – Sant Pere Pescador
– Santa Cristina d’Aro – Torroella de Montgrí – Ullà – Vidreres

Preu T-10/120: 10 euros el trajecte (descomptes fins al 50%)

La targeta inclou l’import de 10 viatges amb una validesa de 120 dies i es pot comprar a les taquilles de l’empresa Sarfa i als punts autoritzats, i recarregar a bord dels propis autobusos i a l’Estació del Nord.

La T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.

El desplegament de la T-10/120 al territori

La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals, el corredor Lleida amb Barcelona, part de les comarques gironines i en els trajectes interns de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Montsià i Terra Alta). Ja està implantada en els itineraris entre Barcelona i l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Segarra, la Noguera, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva. També en els recorreguts Lleida – la Val d’Aran, Lleida – Alt Urgell i Lleida – Alta Ribagorça i en els recorreguts interns de les Terres de l’Ebre. Ara s’amplia a més comarques gironines i l’objectiu abans d’acabar l’any és que estigui implantada en les principals comunicacions de les comarques que encara no tenen l’abonament.

Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació i la demanda dels corredors està creixent. Durant l’any 2014, en els serveis d’autobús on funciona la T-10/120 s’han realitzat gairebé 370.000 viatges. D’aquests, una mitjana del 41% s’han efectuat amb la targeta T-10/120. En alguns corredors com el Barcelona-Alt Urgell o Barcelona-Alta Ribagorça, l’ús de la T-10/120 ha arribat fins al 80% i 65% dels viatges, respectivament. A més, des de la posada en servei de les T-10/120 s’ha produït un increment de viatges amb Barcelona, com per exemple d’un 50% a l’Alt Urgell o un 47% al Solsonès.