La telemetria de Márquez dóna fe de la “patada”

0
Un incident per a la història, Rossi-Màrquez | Diari Català
Moment del impacte
Un incident per a la història, Rossi-Márquez | Diari Català
Moment del impacte

Honda veu clar que va existir la “patada” desprès d’analitzar la telemetria de Márquez

El vicepresident executiu de Honda Racing Corporation, Shuhei Nakamoto, ha apuntat que “és clar que Valentino (Rossi) va empènyer intencionadament Márquez cap a l’exterior de la pista” al Gran Premi de Malàisia, propinant-li “una puntada” que han comprovat després d’analitzar la telemetria de la moto del pilot espanyol.

És clar que Valentino va empènyer intencionadament Marc cap a l’exterior de la pista, fet que va en contra de la normativa (…) Les dades de la moto de Marc mostren que, tot i que estava subjectant la moto tractant d’evitar el contacte amb Valentino, la seva palanca del fre davanter va rebre un impacte sobtat que va bloquejar el pneumàtic davanter i aquesta va ser la raó del seu accident. Creiem que aquesta pressió va ser el resultat de la puntada de Rossi”, ha analitzat Nakamoto a través d’un comunicat.

El japonès ha explicat que “les dades de la moto de Marc estan disponibles per a qualsevol membre de Dorna, la FIM o els mitjans de comunicació que vulguin comprovar-los“, deixant a la disposició del públic que “els temps que estaven fent eren bastant ràpids” mentre tots dos equips competien pel tercer lloc, la qual cosa “demostra clarament que Marc no va tenir intenció de frenar a Valentino“.

A més, després que Marc s’estavellés, Valentino tenia via lliure i els seus temps no van ser més ràpids que durant la batalla amb Marc. Creiem que tots dos estaven empenyent al màxim. Tots dos volien el tercer lloc i tractar d’arribar a Dani (Pedrosa) i Jorge (Lorenzo)”, va subratllar sobre la penúltima carrera del Mundial de MotoGP.

El director de HRC va remarcar que coneix “bé a Marc”, al que considera “un bon tipus, amb valors forts i honests”. “Marc només estava tractant de defensar la seva posició, com faria qualsevol pilot, i nosaltres el creiem al cent per cent“, va defensar, després d’apuntar que acaten l’ocorregut posteriorment.

Respectem la decisió de Direcció de Carrera i no volem jutjar si la sanció va ser justa o no (Rossi sortirà últim a València). No obstant això, sí creiem que va haver-hi proves suficients per prendre una decisió durant la carrera i que no era necessari esperar fins al final“, va lamentar.

Respecte a la decisió de Valentino Rossi d’apel·lar al Tribunal d’Arbitratge Esportiu, el japonès va aclarir que “Valentino està en el seu dret” i que ells pensen “respectar la decisió del TAS”, sigui el que sigui.

“Valentino és el millor campió en la història del nostre esport. Creiem que ha fet un gran treball aquest any i que si guanya el campionat serà merescut perquè ha estat constant i molt ràpid durant tot l’any. El fet que tingui 36 anys augmenta el respecte per un campió tan gran. Dit això, no entenem la seva acusació respecte la carrera de Phillip Island ni la seva maniobra a Sepang. Esperem que Valentino reflexioni i comprengui el seu error“, va demanar.