La tornada del Ford GT a la competició de resistència

0
La tornada del Ford GT a la competició de resistència
Ford GT
La tornada del Ford GT a la competició de resistència
Ford GT

El Ford GT tornarà a les 24 Hores de Le Mans

El nou i llegendari Ford GT, presentat a Le Mans el passat mes de juny, debutarà en competició europea el proper mes d’abril del 2016 al Circuit de Silverstone, al Regne Unit.

Hi haurà dos cotxes presents a la graella de sortida de la prova inicial del Campionat Mundial de Resistència FIA 2016 (WEC), on competiran en la categoria GT-Endurance Pro Class pel Trofeu Royale Automobile Club Tourist.

L’esdeveniment és el primer dels nou anunciats per la FIA de cara al 2016. Ford tornarà també al circuit de la Sarthe a França on, fa 50 anys, el mític GT40 de Ford va aconseguir fer-se amb el primer de quatre títols consecutius, una autèntica proesa de la història de les 24 Hores de Le Mans.

“Creiem que els avenços del Ford GT en matèria d’aerodinàmica, materials lleugers i potència EcoBoost el converteixen en un cotxe de carreres atractiu per tornar a competir a escala global”, afirma Raj Nair, vicepresident de Desenvolupament Global de Producte de Ford i oficial tècnic en cap. “El mateix esperit darrere de les innovacions del primer Ford GT és el que ens impulsa com a empresa en l’actualitat. Que comenci la cursa!”.

El Nou Ford GT de competició està basat en el nou Ford GT de carrer presentat al gener d’enguany i comparteix el mateix motor EcoBoost de 3,5 litres de cubicatge. Està construït amb compostos lleugers avançats, que, segons la marca, inclouen un xassís de fibra de carboni excepcionalment rígid i lleuger.

Tant el model de competició com la versió fabricada en sèrie arribaran al 2016, coincidint amb el 50è aniversari d’aquell podi replet dels tres Ford GT40 a l’edició de 1966 de les 24 Hores de Le Mans. Ford va repetir la seva victòria al 1967, 1968 i 1969.

A més de competir en el Campionat de Resistència 2016, el GT de competició també disputarà el Campionat IMSA WeatherTech Sportscar (WTSCC), debutant al gener en la Rolex 24 de Daytona, Florida.

Calendari Provisional del Campionat Mundial de Resistència FIA 2016

Al costat de les vuit rondes existents, tindrà lloc una carrera addicional a Mèxic, que serà confirmada conforme es tanqui el contracte. El calendari per 2016 inclourà nou carreres en quatre continents:

·         25-26 de març: El Pròleg, Circuit Paul Ricard, França

·         17 d’abril: 6 Hores de Silverstone, Regne Unit

·         7 de maig: WEC 6 Hores de Spa, Bèlgica

·         5 de juny: 24 Hores de Le Mans, jornada de proves

·         18-19 de juny: 24 Hores de Le Mans, França

·         24 de juliol: 6 Hores de Nürburgring, Alemanya

·         4 de setembre: 6 Hores de Ciutat de Mèxic, Mèxic (per confirmar)

·         17 de setembre: 6 Hores Circuit de les Amèricas (Lone Star Le Mans), EE.UU

·         16 d’octubre: 6 Hores de Fuji, Japó

·         6 de novembre: 6 Hores de Shanghai, Xina

·         19 de novembre: 6 Hores de Bahrain, Bahrain