La UB rescindeix el contracte del professor que va insultar la CUP al Twitter

0
Dídac Ramírez - Diari Català
UB

Dídac Ramírez, ha qualificat de “molt desafortunats” els tuits del professor el 3 de gener després del ‘no’ de la CUP

La Universitat de Barcelona (UB) ha iniciat el procediment de rescissió del contracte del professor associat Àlex de Jaureguizar qui en una sèrie d’apunts va criticar el ‘no’ de la CUP a la investidura com a president de la Generalitat d’Artur Mas.

En un apunt en el seu bloc, el rector de la UB, Dídac Ramírez, ha qualificat de “molt desafortunats” els tuits del professor el 3 de gener després del ‘no’ de la CUP, i ha remarcat que la llibertat d’expressió no empara expressions ofensives i vexacions.

En el seu escrit, el rector ha afirmat que “els insults i el menyspreu suposa un incompliment flagrant” de l’obligació de la universitat de fomentar el pensament crític i el pluralisme i vetllar pel respecte a la dignitat de les persones.

Per aquesta raó, Ramírez ha remarcat que la universitat va activar el procediment per exercir les accions oportunes, i que a cada moment ha rebutjat les expressions “inacceptables i alienes” als valors de la UB.

El professor va demanar disculpes el 4 de gener a través de la xarxa social pels comentaris contra la CUP fruit del seu “moment de frustració personal pel procés”.

El rector ha sostingut que la petició de disculpes és “una acció que s’ha de reconèixer, però que no és suficient per donar el tema per tancat”.

Ramírez ha subratllat que la UB demana excel·lència en la part professional a tots els seus membres, i que això inclou accions que “tot i que puguin ser efectuades fora de l’àmbit institucional tenen un impacte negatiu en la seva imatge”.

Ha remarcat que aquests fets “han danyat” la universitat, que no es pot quedar de braços plegats davant d’actituds que comporten un risc per a la reputació de la institució, per la qual cosa ha iniciat el procediment de rescissió de contracte del professor amb data 31 de gener.