La UDEF aclarirà les activitats dels Pujol

0
Ignacio Cosidó - Diari Català
Ignacio Cosidó
Ignacio Cosidó - Diari Català
Ignacio Cosidó

La policia espanyola té una de les millors unitats del món en matèria econòmica

El director general de la policia, Ignacio Cosidó, s’ha mostrat aquest dimecres convençut que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) arribarà a aclarir les activitats investigades al voltant a la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

“La policia espanyola té una de les millors unitats del món en matèria econòmica, és una prioritat màxima tot el que té a veure amb delinqüència econòmica. Tenim una unitat que permetrà aclarir els fets”, ha dit Cosidó després de ser preguntat per l’operació Hades, que es va saldar dimarts amb 15 escorcolls a les casa i empreses de tres fills de Pujol.

Després de recordar que es tracta d’una investigació de la Udef, però sota autoritat judicial, ha reconegut que ha estat una “operació molt complexa, com ho són totes les investigacions llargues a les quals s’ha d’adaptar moltíssima documentació per demostrar aquests delictes”.

En aquest sentit, ha aprofitat per destacar la “professionalitat i qualitat de la feina del fiscal” encarregat del cas que coordina el jutjat central número 5 de l’Audiència Nacional.

Cosidó ha fet aquestes declaracions durant un acte celebrat al Museu d’Amèrica en què s’ha formalitzat l’entrega a l’Equador de més de 600 peces d’art precolombí recuperades per la policia el 2003.