La Udef considera els Pujol un grup organitzat

0
Jordi Pujol - Diari català
Foto de Jordi Pujol
Jordi Pujol - Diari català
Foto de Jordi Pujol

Confia que la comissió rogatòria i els escorcolls permetin arribar fins als comptes bancaris

Els investigadors de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional que fa anys que segueixen la pista dels diners de la família Pujol defineixen les activitats de la família com les d’un “grup organitzat”, segons han explicat a Europa Press.

Aquest dimarts 200 agents de policia han estat mobilitzats per portar a terme una quinzena d’escorcolls a Catalunya i Madrid que afecten de ple tres dels fills del qui va ser president de la Generalitat; Jordi, Pere i Josep Pujol Ferrusola.

Aquesta operació ha estat possible una vegada que les autoritats espanyoles han rebut d’Andorra la comissió rogatòria sobre les dades bancàries de la família.

Segons les mateixes fonts consultades, la documentació que ha enviat Andorra “mesura un metre d’alçada només en papers” i hi ha una quantitat ingent d’informació relacionada amb l’entramat econòmic dels Pujol: “Algun foli pot ser un contracte, però altres són moviments de diners en els quals cada rengló és un moviment”.

TRES ANYS D’INDAGACIONS

Han recordat que es tracta de tres anys d’investigació en els quals la família Pujol ha aconseguit endarrerir un any l’enviament d’aquesta comissió rogatòria, un temps que podrien haver utilitzat per fer moviments de diners i intentar ocultar el seu rastre.

Els experts a la investigació apunten a una activitat constant i mantinguda al temps que es remunta diverses dècades enrere i que ha afectat diferents estades.

Segons les seves sospites, en aquestes activitats estava definida fins i tot la part econòmica que percebia cada membre de la família i el que després feien amb ella: un percentatge anava per al seu dia a dia i una altra part anava a paradisos fiscals.

A més, enmig d’aquesta trama els investigadors atorguen al primogènit de la família Jordi Pujol Ferrusola un paper destacat com a “aconseguidor”.

En espera dels resultats que ofereixin els escorcolls iniciats aquest dimarts, des de la Udef confien que aquesta documentació rebuda d’Andorra els permeti arribar fins als comptes corrents dels dipòsits dels diners de la família.

Els investigadors sospiten que ha estat repartit en paradisos fiscals, però insisteixen que la informació aportada pot ser clau per recompondre el puzle.