La UDEF escorcolla la casa de Jordi Pujol Jr. a Bolvir

0
Jordi Pujol JR a Girona - Diari Català
Agents de la UDEF a Girona
Jordi Pujol JR a Girona - Diari Català
Agents de la UDEF a Girona

Jordi Pujol Jr. assisteix a l’escorcoll de casa seva a Bolvir (Girona) i el seu advocat, al del seu despatx

Jordi Pujol Jr. ha assistit aquest dimarts a la tarda a l’escorcoll de casa seva, a Bolvir de Cerdanya (Girona) que fan agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional, mentre el seu advocat, Cristóbal Martell, presencia a Barcelona l’escorcoll del seu despatx professional, al número 5 del carrer Ganduxer.

El primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha presenciat abans a Barcelona –entre les 8 i les 12– l’escorcoll a casa dels seus pares, a Mitre 96, on ell viu des de fa uns dies per la convalescència després d’una operació quirúrgica, han informat fonts pròximes al cas.

En aquest habitatge, la Policia s’ha limitat a escorcollar l’habitació i un despatx contigu que està utilitzant Jordi Pujol Jr., d’on s’han emportat una caixa amb material, i ha estat molt curosa a no escorcollar altres dependències, segons les esmentades fonts.

En el moment d’aquest escorcoll eren a l’habitatge de Mitre els pares –Jordi Pujol i Soley i Marta Ferrusola– així com un altre fill del matrimoni, Oleguer Pujol, que ha pogut ser captat per les càmeres a la sortida.

Després d’aquest escorcoll, Jordi Pujol Jr. ha decidit assistir sense el seu advocat a l’escorcoll de casa seva de Bolvir mentre que la Policia escorcolla el seu despatx barceloní del carrer Ganduxer, on tenen la seu social diverses de les seves empreses –entre les quals hi ha Iniciatives Marketing Inversions SA–, una actuació policial que passades les 16 hores continuava en marxa.

A més, aquest dimarts al matí s’ha escorcollat una nau propietat de Jordi Pujol Jr., on té cotxes de luxe de la seva col·lecció.

CASES DE L’EXDONA I DE DOS GERMANS

Paral·lelament, el matí d’aquest dimarts la Policia ha escorcollat la casa de l’exdona de Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, i els domicilis de dos fills més de l’expresident: Josep i Pere Pujol.

Després d’aquestes diligències, el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar com a imputats el divendres 13 de novembre Josep i Pere Pujol Ferrusola, a la causa que investiga el patrimoni del seu germà Jordi, han informat fonts jurídiques.

La citació es produeix coincidint amb aquests 12 escorcolls a Catalunya i Madrid en l’operació Hades, que inclou els habitatges i seus socials de les empreses de la família.

Josep Pujol Ferrusola, al qual es vincula amb la firma MT Tahat, i Pere, també relacionat amb diversos negocis vinculats amb les activitats del seu germà Jordi, podran acudir a l’Audiència Nacional acompanyats d’un advocat de confiança.