A la Mediterrània

La UE ha invertit més de 25 milions d’euros en els últims tres anys en sis projectes per potenciar l’energia solar a la Mediterrània, ha informat aquest dilluns la Cambra de Comerç de Barcelona en un comunicat.

L’entitat lidera un d’aquests projectes, els avenços dels quals van ser presentats la setmana passada a la capital catalana durant el II Fòrum Solar de la Mediterrània en el marc de la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics, organitzada per Ascame, la Cambra de Barcelona i la Unió per la Mediterrània.

Els sis projectes es desenvolupen en 19 regions de 10 països amb 56 socis i han organitzat més de 150 sessions de treball, reunions i formació.

També han celebrat més de 70 conferències i han treballat conjuntament institucions públiques, investigadors, empreses, universitats i emprenedors amb l’objectiu de buscar vies d’autoconsum i eficiència energètica.

Alhora, han instal·lat infraestructures solars en més d’una trentena d’edificis que permetran estalviar cinc milions d’euros de despesa energètica, evitaran l’emissió de milers de tones de CO2 i beneficiaran més de 100.000 persones en les activitats programades per als anys vinents.