El president del Consell Europeu, Donald Tusk, demana als immigrants econòmics que “no arrisquin les seves vides” i apel·la per l’aplicació de les regles Schengen

 

La Unió Europea sembla cada vegada més desesperada pel que fa a la gestió dels refugiats que arriben de forma massiva a les costes gregues i que fan ruta per Europa de l’Est. Tant és així que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha demanat aquest dijous als immigrants que “no vinguin”.

En concret, Tusk ha volgut referir-se en el seu missatge als “immigrants econòmics”, als que apel·la a que “no creguin en els traficants”, alhora que els demana “no posin la seva vida ni els seus diners en risc”.

Tusk va celebrar aquest dijous un roda de premsa amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, després d’una gira pels països europeus més afectats per al que les Nacions Unides ja qualifiquen de “tragèdia humanitària”. Va ser en aquesta compareixença on Tusk va denunciar que cada Estat membre vagi per la seva banda i ha demanat una actuació conjunta.

“Les decisions unilaterals sense coordinació prèvia, per molt comprensibles que siguin en un context nacional, perjudiquen l’esperit de solidaritat europeu”, ha advertit Tusk, que aposta per a que les regles de l’espai Schengen tornin a aplicar-se l’abans possible.

Per la seva banda, Alexis Tsipras ha denunciat que “Grècia no pot assumir sola la càrrega”, en referència a l’incompliment per part de la resta d’Estats membres del repartiment, acordat el setembre passat, de 160.000 refugiats.

Compartir
Article anteriorEls comptes del Madrid i el Barça per estar al Top 8
Article següentTot un èxit la campanya solidaria de New Chucky Tattoo a Terrassa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]