La UE i Tunísia inicien aquest dimarts negociacions

0
congreso de los diputados
EP: congreso de los diputados
congreso de los diputados
EP: congreso de los diputados

Tot per arribar a un acord de lliure comerç

La comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, viatjarà aquest dimarts a Tunísia per iniciar les negociacions sobre un acord de lliure comerç “profund i global” amb el qual la UE pretén remarcar el seu suport a les reformes polítiques i econòmiques del país nord-africà, segons ha explicat l’Executiu comunitari.

La Unió Europea i Tunísia mantenen un Acord d’Associació, que es va signat el juliol del 1995 i que va convertir el país tunisià en el primer del Mediterrani a tenir un acord d’aquest tipus. Ara, el que persegueixen les dues parts anirà “més enllà” i inclourà àrees com inversions, serveis i contractacions públiques.

Durant la visita, la comissària es reunirà amb el primer ministre de Tunísia, Habib Essid, i amb el ministre de Comerç, Redha Lahouel. Alhora, mantindrà trobades amb l’Assemblea Nacional Tunisiana i amb les organitzacions guanyadores del premi Nobel de la Pau: la central sindical UGTT, la patronal UTICA i la Lliga Tunisiana dels Drets Humans.

De fet, en relació amb aquest guardó, conegut aquest divendres, Malmströn ha assegurat que es tracta d’un premi “molt merescut” i ha assenyalat que el camí cap a la democràcia a Tunísia “ha estat una font d’inspiració i d’esperança per a tots”.

[quote] “Necessitem seguir treballant per tenir uns llaços més pròxims entre la UE i Tunísia, i per donar suport al progrés del país. L’acord sobre comerç tindrà un paper important en aquest sentit”, ha afegit.[/quote]