La UEFA torna a sancionar al Barça per les estelades en el Camp Nou

0
La UEFA sanciona al Barça per les estelades
Un aficionat amb una estelada pintada en la cara. Foto: REUTERS

El FC Barcelona haurà de pagar una multa a l’organisme europeu per les estelades mostrades al seu camp contra el Bayer Leverkusen

Redacció/Agència. La UEFA ha sancionat al FC Barcelona amb una multa econòmica de 40.000 euros per les diverses ‘estelades’ -banderes independentistes- que es van veure en el Camp Nou durant el partit de la fase de grups de la present Lliga de Campions davant el Bayer Leverkusen, una sanció que se suma a la multa de 30.000 euros que va haver de pagar el club per les ‘estelades’ en la final de la passada ‘Champions’ de Berlín.

Segons han confirmat fonts properes al club, la multa de 40.000 euros imposada pel Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA es deu a la presència de diverses banderes ‘estelades’ que el públic del Camp Nou va esgrimir en els prolegòmens del partit contra l’equip alemany, que va finalitzar amb triomf blaugrana (2-1).

El club blaugrana, que va apel·lar sense èxit a la UEFA perquè la primera sanció de 30.000 euros del Comitè de Control, Ètica i Disciplina de l’ens federatiu quedés en res, ara haurà d’abonar una segona multa de major quantia per les ‘estelades’ exhibides pels seus socis i aficionats en el Camp Nou en el primer partit de ‘Champions’ d’aquesta temporada en el feu blaugrana.

A més, l’himne oficial de la Lliga de Campions va ser xiulat per part de la graderia com a protesta a la primera multa, que va tenir lloc després dels fets succeïts en la final berlinesa de la ‘Champions’ que el Barça va guanyar a la Juventus de Turín (1-3), i després dels xiulets van ser desplegades en les graderies diverses banderes a favor de la independència de Catalunya, amb càntics de ‘Independència!’.

Llavors, el Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA va sancionar amb 30.000 euros al FC Barcelona en virtut de l’article 16.2, que dictamina que es castiga “l’ús de gestos, paraules, objectes o qualsevol altra cosa que signifiqui o transmeti un missatge que no tingui relació amb l’esdeveniment esportiu, especialment missatges ofensius o provocatius de naturalesa política, ideològica, religiosa“.

Les al·legacions del club blaugrana van ser en va i la defensa del Barça no ha servit per evitar aquesta segona multa, ara de 40.000 euros. Després de la primera sanció, aquest va ser el comunicat del club blaugrana, que prepara una nova defensa que es donarà a conèixer en breu: “Les estelades responen a un sentiment popular molt antic i arrelat socialment, que sobrepassa qualsevol possible missatge polític i que, per tant, la seva exhibició en un camp de futbol no pot ser objecte de sanció en el futur“.