L’ACB es veurà per Movistar Plus

0
Movistar plus
Movistar plus
Movistar plus

L’operadora telefònica es fa amb els serveis de la Lliga Endesa i deixa TV3 sense els drets

Movistar Plus ha tancat un acord amb la Lliga Endesa per oferir a partir d’ara, i durant els quatre propers anys, la competició. Aquesta propera temporada comparteix els drets amb TVE, que tindrà prioritat per triar un partit –diumenge 18.00 hores–, i a partir d’aquí s’obre el ventall de Movistar. La intenció de la plataforma digital és oferir en directe i en manera carrusel fins a tres partits els diumenges al matí, a partir de les 13.00 hores. Anirà de pista en pista amb els moments més interessants d’aquests tres partits. I a la tarda, després de la trobada que ofereixi TVE a través de la1 o Teledeporte, oferirà una trobada íntegra i en directe. Està per veure si crea un canal dedicat exclusivament al bàsquet (inclouria Euroliga i NBA) o emetrà aquestes trobades per Canal Plus Deportes o alguns dels seus canals temàtics. Tampoc se sap encara si els clients d’aquesta plataforma podran veure per streaming un partit o com succeeix ara amb Orange Arena. L’acord està tancat ja i el dimarts, en la presentació oficial de l’ACB, es farà oficial. Està previst que els horaris de la primera jornada es coneguin demà dilluns.

El comentarista de TV3, Jordi Robirosa, ha escrit a les xarxes socials el seu descontent perquè a partir d’ara la Televisió de Catalunya ja no emetrà partits de la Lliga Endesa:

Facebook de Jordi Robirosa
Facebook de Jordi Robirosa

El missatge del Facebook de Jordi Robirosa diu això:

“ADÉU ACB”
Ja és oficial. Movistar entra com a segon operador i TV3 queda fora de l’ACB. Jo no sóc de plànyer-me gaire, francament: és el que hi ha i cal adaptar-se. Ara bé, naturalment que em sap greu i vosaltres entendreu el perquè. Repasso ara les meves notes i veig que el primer partit que vaig transmetre per TV3 va ser un setembre de l’any 1986, un matx de bàsquet femení entre el Sabor d’Abans de Tortosa i El Masnou de la Lliga Catalana, amb el Jaume Rius. Durant aquella temporada vam fer molts partits de competició europea i fins i tot de la selecció espanyola. El primer matx que vaig transmetre de l’ACB –també amb el Jaume- va ser un Grup IFA Espanyol contra el Reial Madrid al Palau d’Esports de Barcelona. S’acaben, doncs, gairebé 30 anys de bàsquet ACB a TV3.
Però sabeu el que més em dol? No és res personal, aquí qui menys importa sóc jo i no ho dic per dir: és la pura veritat. El pitjor de tot és que ens quedem sense bàsquet ACB català, en català. I això fa mal: cada dia que passa reculem una mica més amb l’idioma i no podem oblidar que el basquetbol és un esport, per sobre de tot, de gent jove. Un jovent que només podrà veure el basquetbol de casa… en castellà. I això, amics, mereixeria una reflexió profunda.”