L’ACB podria quedar-se sense Barcelona, Madrid i Laboral Kutxa

0
El nou format de l'Eurolliga pot plantejar greus problemes a l'ACB
Barcelona i Madrid podrien no disputar la pròxima edició de l'ACB. @Pere Puntí - MD

El nou format de l’Eurolliga signat aquesta setmana amb l’empresa IMG pot provocar la sortida d’aquests tres equips de la Liga ENDESA la pròxima temporada

A principis d’aquesta setmana l’Eurolliga va signar un acord amb l’empresa IMG que portarà un nou model al bàsquet europeu. Les primeres reaccions van ser positives, sobretot dels equips implicats, però a mesura que han anat passant els dies han començat a sortir els primers inconvenients. De fet, a dia d’avui no ens equivoquem si diem que la nova Eurolliga és un problema per l’ACB. 

La nova competició tindrà 16 equips participants dels quals 11 tenen plaça garantida i cinc d’ells aniran variant depenent de les invitacions. Entre els que hi seran segur hi trobem el Barcelona Lassa, el Madrid i el Laboral Kutxa. Els tres equips espanyols s’estan plantejant a les últimes hores la seva participació a la lliga espanyola (ACB) després de veure com augmentaran els partits a disputar la pròxima temporada. “El que hem de mirar ara és encabir el calendari”, ha reconegut en les últimes hores el general mànager del Barcelona Lassa, Joan Creus, a l’Esportiu.

Els motius són evidents. Tot i que el format de l’Eurolliga es reduirà de 24 a 16 equips, el fet de jugar-se en una fase regular a doble volta i després haver d’afrontar uns Play Offs entre els vuits primers classificats augmentarà el número de partits a disputar. Dels 29-31 que es juguen ara es passarà als 35-37 amb el nou format. I tot plegat havent-ho de combinar amb una lliga ACB de 18 equips, número que només tenen França i Alemanya en les seves competicions domèstiques. La resta de països compten amb una xifra inferior d’equips participants com els 16 d’Itàlia, Turquia i la VTB League o els 14 de la lliga grega o la lliga Adriàtica. Amb aquest panorama no amaguem res si diem que el Barcelona Lassa, el Madrid i el Laboral Kutxa esperen una reducció d’equips de l’ACB amb l’agravant que la pròxima temporada l’Ourense té lloc garantit a la Liga ENDESA desprès de la polèmica que es va generar el passat estiu amb el conjunt gallec. En cas de no produir-se aquesta reducció els tres equips espanyols podien donar el pas i deixar l’ACB per centrar-se únicament en la nova Eurolliga. “Seran sis partits més. Hi haurà setmanes de tres partits, imagino, perquè sinó no sortiran els números si l’ACB no redueix el número de d’enfrontaments”, comentava el tècnic dels barcelonistes Xavi Pascual el passat dimecres. Caldrà esperar aconteixements però, no hi ha dubte que la nova Eurolliga és un problema per l’ACB i que haurà d’afrontar la competició nacional en els pròxims mesos si no vol veure com es confirma el que a dia d’avui només és una possibilitat.